П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Нові мурали та навчальні програми у Франківську

Цього року в рамках програми місцевого фінансування малих проектів «Малі Гранти Теплого Міста» було зареєстровано та представлено майже 40 різноманітних ідей. Та вже комісія обрала п’ять найкращих, які зможуть покращити благоустрій Івано-Франківська та позитивним чином вплинути на життя громадян, повідомляє frankivsk-future.

декорації міста

Декорації міста

Найбільшу суму отримає ініціатива ГО «Три двори». Її представники запропонували зробити наше місто красивішим за рахунок сучасного мистецтва. В даному проекті пропонується відновити зовнішній вигляд старих занедбаних дворів та будинків Івано-Франківська.

В рамках проекту пропонується здійснити ревіталізацію шляхом міжсусідської партисипації, тобто оновити та оживити міський простір з допомогою сучасних муралів – оригінальної окраси будинків та активізувати міжсусідське спілкування, зробити їх активними учасниками процесу оновлення дворів.

Учасники команди планують в центральній частині міста створити ще ряд муралів, які так сподобалися нашим містянам. Вони стануть суттєвою окрасою Івано-Франківська та привернуть увагу влади до необхідності оновити старі двори та будинки, які залишаються занедбаними через нестачу фінансування з боку держави. Таким чином, відбудеться капітальний ремонт історичних будівель та їх фасадів. На це інвестори готові виділити 20 тисяч гривень.

ігротерапія

Ігротерапія від Лікаря Свято

Група жінок, що займаються психологією на науковому та практичному рівні, запропонували проект в напрямку прогресивної освіти. Вони бажають ввести такий вид психотерапії та психологічної допомоги дітям, як ігротерапія у медичних закладах міста.

Таким чином, в дитячих стаціонарах з’явиться окрема кімната, де будуть проводитися терапевтичні ігри з дітьми, що проходять лікування від різних захворювань. Заняття можуть проводитися як в індивідуальній, так і в груповій формі. Це допоможе малечі адаптуватися до незвичних умов лікарні та налаштуватися на швидке та безболісне одужання. Адже психологи та медики добре знають, що чим позитивніше налаштована людина під час лікування, тим швидше відбувається одужання.

Проект «Малі Гранти» виділить на реалізацію даної ідеї майже 13 тисяч гривень. Тож будемо сподіватися, що вже цього року в дитячих відділеннях з’явиться новий простір для малюків та будуть проводитися цікаві заняття в ігровій формі. Така практика має одночасно і навчити молодих лікарів та психологів толерантніше ставитися до пацієнтів та їх родичів, розуміти їх горе та проблеми, проявляти співчуття.

фестиваль культур

Фестиваль культур

У нашому місті з кожним роком збільшується кількість студентів-іноземців, які більшу частину року проводять в Івано-Франківську. Тож не зайвим буде навчитися толерантніше ставитися до приїжджих гостей та пізнати їх культуру.

Для обміну досвідом та вивчення культури і традицій інших національних груп команда UMSA Ivano-Frankivsk пропонує організовувати фестивалі. На це інвестори готові виділити 18 тисяч гривень, щоб представники різних культур та національностей мали можливість показати свої культурні надбання, ознайомити франківців зі своїми традиціями, музикою, танцями тощо. Така програма має навчити наших місцевих жителів ставитися позитивно не тільки до американців та європейців, але й до інших культур.

Дні просто неба

В Івано-Франківську є ініціативна група, що носить назву «Освіта просто неба». Представники команди популяризують доступний та прогресивний напрямок освіти у різних дошкільних та шкільних закладах з допомогою сучасних методів навчання.

Щоб запровадити таку програму команді необхідно близько 19 тисяч гривень для складання та публікації необхідних посібників для вчителів та вихователів. Також плануються проводитися навчальні бесіди та майстер-класи, щоб показати, як це працює в сучасних умовах.

школа ментального здоров'я

Школа ментального здоров’я

Найменшу кількість грошей отримає команда студентів, що представляють Прикарпатський Національний університет ім. В. Стефаника. Вони також пропонують ввести новий напрямок освіти за прогресивною та новою методикою.

Основна мета проекту – навчити дітей та студентів боротися зі стресом, знімати психоемоційне напруження, яке дуже часто призводить до депресії, замкнутості, комплексів та подекуди і суїдиців.

Сьогодні стрес у житті кожної людини дає про себе знати різними захворюваннями, зниженням активності та енергії, погіршенням емоційного стану, порушенням сну та багатьма іншими проблемами. Це накладає свій відбиток і на міжособистісне спілкування, можливість побудувати міцну сім’ю. А дітям, що перебувають у стресі, набагато важче займатися саморозвитком, здобувати освіту, обирати професію та ставати активними творчими особистостями.

Далеко не кожен дорослий, а тим паче дитина, здатні впоратися зі стресом та його наслідками. Тож група студентів-ентузіастів вирішили допомогти їм в цьому. Програма «Школа ментального здоров’я» передбачає розробку інтерактивних занять для різного віку. В результаті діти навчаться розпізнавати критичні ситуації та вчасно і правильно реагувати на них. В ході таких занять їх навчать знижувати рівень стресу та напруження, стати більш стійкими до подібних впливів з боку оточення, критично мислити та оцінювати ситуацію.

Дана програма має на меті зменшити ризик суїдальних дій серед підлітків, адже така проблема існує у нашій області і часто призводить до смертельних трагічних випадків. Підвищення рівня стресостійкості та здобуття навичок боротьби з тиском оточення має допомогти молоді стати достойними членами суспільства та не боятися проблем.

Малі Гранти

Фінансування таких проектів здійснюється за допомогою спільноти партнерів «Теплого Міста». Цьогорічний фонд програми складає 80 тисяч гривень, які будуть розподілені поміж п’ятьма переможцями. Кожний з запропонованих проектів має подати складений бюджет та розписати програму реалізації ідеї. Але сума на один проект не може перевищувати 20 тисяч гривень.

Подати заявку може не тільки громадська організація, але й неофіційна ініціативна група. Єдина умова – в ній має бути не менше двох осіб. Основне, на що звертають увагу в комісії – це те, щоб програма була реалізована в Івано-Франківську та сприяла його оновленню та покращенню життя місцевих жителів.

Цього року в межах весняної хвилі зареєстровано було найбільше проектів від початку існування «Малих Грантів» – 37. Голосування та розгляд кожної заявки відбувався протягом місяця. Далі з-поміж обраних 17 команд з допомогою індивідуальних співбесід було обрано п’ять найдостойніших переможців.

Наступні програми фінансування плануються проводитися наприкінці квітня 2020 року та наприкінці літа цього ж року. Тож у кожного є шанс реалізувати власні ідеї та отримати на це достатньо коштів від інвесторів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.