П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Івано-Франківську розпочалося будівництво нового дитячого садка

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, повідомив про те, що в місті розпочалося будівництво нового закладу дошкільної освіти.

Будівництво триває в мікрорайоні “Каскад”, поблизу школи №25.

Мікрорайон на даний час є одним із найбільш розвинутих та населених районів міста. За словами мера міста, новий садочок тут просто необхідний.

В Івано-Франківську вже давно постала проблема  недостатньої кількісті місць в державних закладах дошкільної освіти. Міська влада докладає максимальні зусилля для її подолання.

Станом на 2018 рік, 10 000 маленьких мешканців Івано-Франківська отримали можливість відвідувати садочки, а понад 400 дітей цієї змоги через брак місць  отримати так і не змогли.

Все більшої набирають популярності приватні дошкільні заклади. Батьки, які спроможні оплачувати перебування дітей в таких садочках, в певній мірі йдуть на вагомі ризики, адже їхня діяльність не контролюється державою.

Івано-Франківськ достатньо розвинуте місто. Влада міста створює всі умови для здобуття дошкільної освіти усіх малюків Івано-Франківська.

З 2017 року в місті вже розпочали свою роботу 4 нові дошкільні заклади освіти.

А з 2018 року почав працювати електронний облік дітей на поступлення у заклади компенсуючого типу.

Ознайомитися з роботою садочків та детальнішу інформацію про них можна отримати на сайті міської ради Івано-Франківська.

Колективи дошкільних закладів беруть активну участь в міських конкурсах та грантах.

Батьки дітей приємно вражені зростанню якості роботи в дитячих садків за останній рік. Всі з нетерпінням очікують відкриття нового садочка, та сподіваються, що згодом проблема з браком місць зникне зовсім і кожна малеча буде гратись та навчатися в таких закладах.

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.