П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Прикарпатські дороги відремонтують за 12 мільйонів

На засіданні обласної державної адміністрації Івано-Франківська було прийнято рішення та підписано розпорядження №72, згідно якого в 2020 році буде відремонтовано 7 доріг місцевого значення на Прикарпатті. Документ затверджений та підписаний заступником голови облдержадміністрації Віталієм Федоровим та заступником директора департаменту розвитку громад Володимиром Рачкевичем, повідомляє Франківськ Майбутнього.

Стан доріг

Хоч поступово обласна державна адміністрація фінансує ремонтні роботи дорожньо-транспортної інфраструктури, в Івано-Франківській області залишається ще дуже багато трас, які потребують капітального оновлення. На це скаржаться водії громадського та приватного транспорту, проте влада не може виділити достатньо коштів на те, щоб одразу забезпечити належним покриттям усі дороги по області.

Проте на початку лютого 2020 року на засіданні ОДА йшлася мова про розподіл обласного бюджету на всі потреби Прикарпаття. Тож на ремонтні роботи дорожньо-транспортної інфраструктури виділили 12 мільйонів 73 тисячі гривень загалом. Щоправда, дані кошти будуть виділені на умовах співфінансування декількох інвестиційних проектів.

На що підуть кошти?

Особливої уваги в області на разі потребують такі напрямки:

  • Траса місцевого значення, що поєднує Ланчин та Богородчани та простягається на 43,5 км. На це держадміністрація виділить 1 800 000 гривень з бюджету.
  • Дорожнє покриття між Калушем та Осмолодою також потребує оновлення, на що знадобиться щонайменше 1 900 000 гривень виділених коштів.
  • Автомобільна траса загального користування, що з’єднує села Дзвиняч та Креховичі та простягається майже на 79 км буде відремонтована завдяки фінансуванню у розмірі більше як 2 млн гривень.
  • Ще одна дорога місцевого значення Івано-Франківської області потребує ремонту – від Коломиї до Луки, на що виділяють 1,5 млн гривень.
  • Таку ж суму призначають на капітальний ремонт траси, що з’єднує Козаківку та Болехів.
  • Ще один напрямок потребує ретельного оновлення – між населеними пунктами Озеряни та Рожнів. Дорога між ними простягається на 102 км, на що необхідно виділити 1 500 000 гривень.
  • Ретельного ремонту дорожнього покриття потребує і напрямок Княгиничі-Більшівці, на що буде витрачено 1 800 000 гривень.

На це все кошти будуть виділятися з державного фонду, призначеного для регіонального розвитку відповідно до сформованих інвестиційних проектів, що були озвучені на попередніх слуханнях. Рішення про це було ухвалено ще на засіданні обласної ради 13 грудня 2019 року, та сам документ підписали на слуханні про розподіл обласного бюджету лише 7 лютого 2020 року.

Нагадаємо, що раніше попередній голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль минулого року оголосив, що 2020 рік буде для Прикарпаття роком оновлення та розвитку мостів та доріг. Тож тепер новий керівник мусить виконувати заплановані проекти по благоустрою доріг обласного значення та покращувати дорожньо-транспортну інфраструктуру області. В цьому йому будуть допомагати депутати та керівники усіх районних центрів області. Тож чекаємо на оновлені дороги, по яких приємно і зручно буде пересуватися на будь-якому транспорті!

прикарпатські дороги відремонтують за 12 мільйонів

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.