Середа, 24 Квітня, 2024

Як продовжити життя ноутбука

Звичайні користувачі звикли думати, що ноутбук – це максимально мобільна і проста в користуванні техніка. Проте, спеціалісти наполягають на тому, щоб кожен власник нової моделі спершу ознайомився з правилами експлуатації. Адже неналежні дії з технікою дуже часто призводять до її поломки. І не завжди майстри можуть потім відновити роботу пристрою.

Що робити після покупки?

Як тільки ваша мрія виповнилась і ви придбали новенький сучасний ноутбук, варто уважно поставитись до нього. Для цього існує ряд простих, але надійних правил:

  1. Для заряду пристрою використовуйте тільки «рідний» адаптер. А до початку роботи варто «розігнати» батарею, для чого слід зробити 5-6 циклів повного заряду та розрядки.
  2. Обов’язково організуйте робоче місце, де буде знаходитись ноутбук. Найважливіше, це забезпечити йому рівну тверду поверхню, подалі від обігрівачів та прямих променів сонця. Пам’ятайте, що техніка під час роботи постійно нагрівається, а всередині працює спеціальна система охолодження. Та якщо перекрити вентиляційні отвори, то ноутбук перегріється і поламається. Тому не варто ставити його на коліна, подушку або брати в ліжко.
  3. Також варто прослідкувати за тим, щоб не ставити біля техніки будь-які напої, гарячі чи холодні. Вода, кава, чай, пиво, шампанське, сік – це те, що найчастіше потрапляє всередину ноутбуку та від чого майстрів просять почистити пристрій. Та це не завжди вдається. Краще від початку привчити себе до того, що поруч із ноутбуком на столі не має стояти нічого, що може на нього пролитися.

Правила експлуатації

Надавши перевагу ноутбуку, а не комп’ютеру, користувачі переважно очікують, що це буде досить мобільний пристрій, який можна носити на роботу, на навчання, брати з собою в кафе чи навіть в парк. Проте, щоб техніка прослужила якомога довше, слід пам’ятати про основні поради спеціалістів:

  • Переносити його по вулиці необхідно тільки у виключеному стані та в спеціальній сумці. Ні в якому разі не допускайте ударів та падінь ноутбука, адже це досить крихка річ.
  • Не виносьте його з приміщення в дощову погоду або в мороз.
  • Коли заносите ноутбук з вулиці в квартиру чи в офіс, дайте йому нагрітися до кімнатної температури. Не включайте одразу, оскільки зміна температур може призвести до створення конденсату та закорочування внутрішніх елементів.
  • Ніколи не переносіть пристрій за монітор!
  • Протирайте поверхні тільки м’якими спеціальними серветками. Не використовуйте будь-яких засобів, в складі яких є спирт, розчинники або абразивні частинки.

Не забудьте і про те, що поломки ноутбуку можуть виникати не тільки з механічного боку, але й у програмному забезпеченні. Тому завжди користуйтеся ліцензійними програмами та одразу встановіть антивірус. А щоб переконатися, що пристрій працює справно, що всередині він чистий, або при бажанні покращити його технічні характеристики, двічі на рік віддавайте його в сервісний центр для перевірки. Тоді навіть недорогий ноутбук прослужить вам довго.

як продовжити життя ноутбука

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.