П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Із цвяхів та ниток: прикарпатець створює оригінальні картини

Дерев’яне полотно чи картон, нитки і цвяхи – це сучасне мистецтво графіки створювати композицію з туго натягнутих ниток – “string art” або ж нитяна графіка.

string art

Саме таким видом захоплюється 22-річний прикарпатець Богдан Семко.

Родом хлопець з села Брошнів-Осада, що в Івано-Франківській області. Цю ідею для творчості побачив в інтернеті, інформує Frankivsk-future з посиланням на Галку.

Богдан Семко string art нитяна графіка

“Все навчання проходило під час роботи. На жаль, справді хороших відеоуроків немає”.

Тож Богдан, разом зі своєю дівчиною, хочуть в майбутньому створити якісний відеоурок як виконувати такі картини для  початківців та опублікувати його в “YouTube”.

Творять картини разом. Загалом на створення однієї картини витрачає від чотирьох годин до одного дня. І тут все залежить від об’єму роботи. Виготовляє картини від формату А1 до А4, а то й менших.

Найважчим, зізнається Богдан Семко, у цьому налагодити безперебійну поставку матеріалів.

“Матеріал повинен бути під рукою завжди, щоб не виникали форс-мажори і не приходилось відмовляти людям. На щастя, після довгого часу пошуків стабільності – ми її відшукали і зараз все в порядку”, – зізнається хлопець.

Оскільки творить на замовлення, тож насамперед, клієнт обирає колір основи для майбутньої картини. А вже тоді приступає до роботи. Найголовніше для Богдана – покращити настрій людям, тож в кожну працю вкладає часточку своєї душі.

Нитяна графіка або ж “string art”, як вид декоративно-прикладного мистецтва, з’явилася вперше в Англії в XVII столітті, де англійські ткачі придумали особливий спосіб переплітання ниток – забивали в дощечки цвяхи й натягали на них нитки у певній послідовності.

string art”

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.