П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як Франківськ гулятиме в грудні і січні

В Івано-Франківську вже активно готуються до святкування Новорічних та Різдвяних свят. На «Стометрівці» вже змонтували світлодіодні арки, а на Вічевому майдані майоріє красуня-ялинка. Вартість декорацій міста на Новий рік становитиме близько 3 млн гривень, повідомляє frankivsk-future.

Головна ялинка міста – штучна. Нагадаємо, що її придбали минулого року за більш ніж пів мільйона гривень. Також близько 700 тис гривень місто витратило на святкову ілюмінацію на ялинці і майже 2 млн гривень за освітлення вулиць в центральній частині міста. Також ілюмінацією прикрасять сквер Міцкевича, Вічевий Майдан, «Стометрівку» та дерева центральної алеї.

Організацією святкових заходів займається Департамент культури. Цього року ялинку та освітлення вулиць відкриють раніше, а саме 13 грудня. Також заплановані відкриття інших місцевих ялинок у мікрорайонах міста – на Каскаді, БАМі, Пасічній, Європейській площі та Північному Бульварі.

Програма Новорічно-Різдвяних свят цього року різноманітна. 22-24 грудня у мікрорайонах проходитиме фестиваль «Новорічні витребеньки – 2019», який включатиме в себе концерти на Набережній, Каскаді та Пасічній. Близько 100 тисяч гривень витратять на новорічні дійства на Вічевому Майдані. За ці кошти буде встановлена сцена, забезпечать світло та звук, а також LED-екран. Цього року дійство буде без феєрверків.

У січні наступного року на мешканців міста чекатиме безліч цікавих розваг. 9-20 січня організовують фестиваль «Різдво у Франківську». Розпочнуть з концерту на Вічевому Майдані і продовжать колядою в мікрорайонах міста. Паралельно 10-14 січня на Майзлях проходитиме традиційна коляда, яка цього року має бути надзвичайною. На Вічевому Майдані лунатимуть концерті. На організацію виділили біля 141 тис гривень. Також завершують встановлення новорічного ярмарку, який розпочне свою діяльність вже 12 грудня.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.