Четвер, 25 Квітня, 2024

Мають повне право нараховувати пеню за несплату транспортування газу! Чого очікувати франківчанам.

Введення в дію нових оплат за комунальні послуги, а саме – оплати за так зване транспортування газу, вже викликало у суспільстві чимало обурення, та призвело до численних обговорювань на різноманітних ток-шоу. Якщо додати до цього введення, найближчим часом, додаткових квитанцій на оплату послуг банків, при сплаті комунальних послуг, обурення населення стає зрозумілим, пише frankivsk-future.com.ua.

На цьому тлі велику увагу привертає на себе той факт, що постачальники газу у наші оселі можуть спокійнісінько нараховувати нам пеню, у разі невчасної сплати такої послуги.

Керівництво АТ «Івано-Франківськгаз» запевняє, що мешканцям області немає за що переживати. Їхнє підприємство не збирається нараховувати ніяких додаткових платежів для населення, навіть в разі несвоєчасної оплати за цю послугу.

Хоча, згідно законодавства, товариство  має повне право робити такі нарахування, але змушене йти на зустріч споживачам у цьому питанні. Представники підприємства кажуть, що розуміють більшість причин затримок в оплаті відповідних квитанцій, але, натомість, просять громадян зрозуміти і їх проблеми. 

Які кроки робляться для вирішення питання

На засіданні Національної комісії, яка переймається питаннями державного регулювання у цій сфері, а саме державному регулюванні енергетики та комунальних послуг, було оголошено, що прийнято рішення, згідно якого громадяни України, які взагалі не користуються газом протягом останніх дев’яти місяців, будуть сплачувати лише мінімальну вартість за послуги з транспортування.

Тепер справа за тривалістю процесу внесення змін у кодекс газорозподільних систем.  Адже таке рішення дозволить трохи зменшити фінансове навантаження саме для тих користувачів послуги, які найбільш відчули на собі диспропорційність між спожитим газом та вартістю послуги з його доставки. Тобто ті користувачі, які використовують газ лише для підігріву їжі, річна потужність встановлена у 39 кубічних метрів на рік. Якщо поділити цю цифру на дванадцять місяців та перемножити на існуючий тариф, а саме на 1 гривню 20 копійок з ПДВ, то виходить до оплати близько 50 гривень на рік. Що стосується тих, хто за допомогою газу ще підігріває воду, то, після  вищезазначених розрахунків, вони сплатять приблизно 150 гривень на рік. Призначена їм потужність становить 126 кубічних метрів. До третьої категорії увійшли мешканці будинків, що комплексно споживають блакитне паливо. Вони матимуть затверджену потужність у 314 кубічних метра. Відповідно, протягом року, мають сплатити 436 гривень за транспортування газу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.