П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Будівництво цементобетонних доріг: переваги та перспективи

Днями в с. Ямниця, поблизу Івано-Франківська відбувся круглий стіл,  де було обговорено переваги цементобетонних доріг, зазначає frankivsk-future.  В Україні переважно використовують асфальтобетон, адже такі шляхи швидко будуються проте, вони неякісні і потребують частого ремонту. Раніше у достатній кількості був бітум-основний будівельний матеріал в асфальтобетоні.

5 липня на засіданні уряду України, керівник Укравтодору презентував нову стратегію розвитку дорожньої інфраструктури, одним з реалізації її застосування є технологія укочування бетону при капітальних ремонтах доріг. Шляхи з цементобетону вже давно будують у Європі та Китаї і навіть у бідних країна, оскільки матеріал являється доволі дешевим. До того ж технологія укочування бетону дасть імпульс розвитку внутрішнього виробництва, адже на цементобетонну дорогу потрібен цемент, щебінь та пісок, усе це є в Україні, зокрема і на Прикарпатті у с. Ямниця “Івано-Франківськцемент”. Організатори, також вказують і на те, що така проблематика та стан доріг цікавить молодих людей, адже, вони в більшій мірі зацікавлені в покращені дорожніх шляхів. 

завод

Наразі в Україні понад 90%  доріг побудовані з асфальтобетону, натомість з цементобетону менше 2%. Однією із таких доріг є Київ-Ковель-Яготин, яка побудована ще в 70-тих роках. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.