Вівторок, 30 Квітня, 2024

Мобільний додаток для людей з інвалідністю, який полегшує життя

Житель Івано-Франківська подумав, як спростити життя людям з обмеженими можливостями. Ігор Франчук з дитинства страждає на церебральний параліч, тому на власному досвіді знає, як важко в сучасному суспільстві людям з інвалідністю. Повідомляє «Frankivsk-future».

28-річний чоловік незважаючи на хворобу, здобув фах програміста і намагається допомогти людям з обмеженими можливостями. Ігор Франчук розробив спеціальний мобільний додаток, який має на меті полегшити пересування містом.

Як працює додаток для людей з обмеженими можливостями

Над створенням свого винаходу франківчанин працював чотири місяці. Зокрема, він розробив спеціальну програму, яка показує, куди можна дістатися в місті людям з інвалідністю. Допомагали досягнути йому успішного результати волонтери та друзі-програмісти.

Ігор Романчук працює в одній з IT-компаній міста та постійно працює над розробленням корисних додатків. За його словами ідея додатку для людей з інвалідністю з’явилася завдяки його другу Ярославу Гуралю. 

Чоловік через отриману травму прикутий до інвалідного візка. Протягом багатьох років він встиг вивчити в Івано-Франківську всі місця доступні для людей з обмеженими можливостями. Ярослав Гураль хотів, щоб люди з інвалідністю могли почувати себе в місті комфортно. Тому він запропонував ідею своєму другу програмісту Ігорю Романчуку, який і допоміг втілити її в життя.

візок

Додаток працює за наступним принципом: програма показує карту Івано-Франківська та виділяє на ній зеленим кольором всі установи, які облаштували пандус. Жовтий колір будівель говорить про те, що на вході в заклад встановлений пандус, однак він є незручним. І червоний колір свідчить про те, що всередину будівлі не можна потрапити людям на візку без сторонньої допомоги.

Які державні установи доступні для людей з інвалідністю

Варто додати, що виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради розробив власну мапу міста з позначенням об’єктів соціального та житлового призначення.

Також в місті для людей з обмеженими можливостями повністю забезпечено доступ до адміністративних будівель Івано-Франківська. Так, безперешкодну можна потрапити всередину наступних державних установ:

– до виконавчого комітету міської ради, що знаходиться за адресою: вулиця Грушевського, 21. В будівлі встановлено пандус, облаштовано пандус і до приміщення туалету, що знаходиться на першому поверсі. Окрім цього в будівлі працює ліфт;

– до Івано-Франківського центру соціального обслуговування на вулиці Коперніка, 1, ле також розміщено пандус;

– до департаменту соціальної політики міської ради, що знаходиться на вулиці Грушевського, 29. Пандуси встановлені до будівлі, туалету та кабінету, де проводять прийом громадян. Окрім цього в установі розміщені таблички виконані шрифтом Брайля;

– до будівлі Пенсійного фонду, де вхід обладнаний пандусом та є кнопка виклику працівників. На першому поверсі працює ліфт. При цьому вхідні двері встановлені необхідної ширини без порогів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.