Четвер, 25 Квітня, 2024

Парк воїнів-інтернаціоналістів оновлюється

У 2016 році міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що тепер почнеться реконструкція парку воїнів-інтернаціоналістів, що знаходиться між Галицькою та Василіянок, вздовж вулиці Військових ветеранів. І дотримав свого слова. Наразі проводяться осінні роботи по обрізанню гілок, пише Франківськ Майбутнього

Оновлений парк

19 травня 2009 року в культовому сквері було установлено пам’ятник воїнам, що загинули під час афганської війни в період між 1978-1989 рр. Щороку тут проводиться віче-реквієм та вшанування тих, хто брав участь у тих подіях. Цього року відзначалася 30-та річниця виведення військ з Афганістану.

І варто зазначити, що за останні три роки дійсно проведена велика робота. Тут установлений невеликий дитячий майданчик, сам пам’ятник оновили, побудували на території парку церкву. Цього року вже втілені чималі зміни:

•    укладені зручні доріжки з плитки по всьому парку та навколо основної площі і церкви;
•    установлені лавочки;
•    поставлені урни;
•    проведено вечірнє освітлення тощо.

Літом затишний сквер виглядає особливо естетично, оскільки тут були висаджені гарні квіти на клумбах. Помітно, що благоустроєм парку займаються і тепер сюди стало приходити більше батьків з дітьми, підлітків, закоханих пар та інших людей, що просто бажають відпочити в зеленій зоні між своїми щоденними справами.

Осінні роботи

парк

Згідно закону «Про благоустрій населених пунктів» та ряд інших документів, що контролюють зелені насадження по місту, встановлено, що кожні 4-5 років необхідно зрізати сухостійні та аварійні гілки, особливо на тих деревах, що можуть пошкодити кабельні лінії, трансформаторні підстанції тощо. Це робиться переважно в весняний період, доки на дереві не з’явились бруньки, або в осінній час після повного опадання листя.

Тож тепер в парку воїнів-інтернаціоналістів зайнялись обрізкою саме таких гілок вздовж дороги. Це допоможе в першу чергу оновити самі зелені насадження, та забезпечити безпеку повітряної зони над дорогою. Адже якщо гілки досягають кабельних чи тролейбусних ліній, то це стане великою проблемою для всієї вулиці.

Нерідко жителі міста спостерігають за тим, що біля їхнього будинку повністю видаляють зелені насадження або обрізають гілки. Як зрозуміти, коли такі дії є протиправними, а коли законні? Насправді, для подібної процедури існує певний порядок дій. І він передбачає отримання дозволу від міської ради та видачу певного ордера. Та якщо на приватних територіях за цим слідкують власники землі, то в місті даним питанням займається спеціальна екологічна служба.

Згідно існуючого законодавства обрізку сухих гілок або видалення зелених насаджень проводять в таких випадках:
•    коли необхідно збудувати якийсь об’єкт архітектури;
•    знесення аварійних дерев;
•    ліквідація надзвичайної ситуації;
•    забезпечення світлового режиму в затінених ділянках вулиці;
•    ремонтні роботи на мережах електропередачі;
•    при досягненні рослиною певного віку;
•    проведення іншої господарської діяльності на території тощо.

Тож в парку проводяться зараз саме такі роботи по чистці зелених насаджень, видалення сухих та аварійних гілок вздовж дороги та оновлення рослин, щоб весною тут стало ще красивіше та затишніше.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.