П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Винахідник із Прикапаття запатентував прилад, який рятує від вибухів газу

Микола Осадчук застосував свої наукові знання на практиці й став винахідником, який намагається врятувати людей від вибухів газу у їх домівках. Подробиці розповідає “Frankivsk.future” з посиланням на “Галичину“.

Чоловік готовий поступитись частиною своєї авторської нагороди для того, хто зможе допомогти освоїти процес виробництва приладу, який зможе зупинити конвеєр людської смертності та руйнівних наслідків від вибухів побутового газу й отруєнь чадним газом.

Микола Осадчук захопився науковими дослідженням в той момент, коли вийшов на пенсію. Його надзвичайно цікавила тема, як можеа запобігти нещастям, які спричинені вибухами газу. Він придумав “відсікач-вікновідкривач” – це прилад, що має додатково вбудований газоаналізатор і у випадку його витоку здатний перекрити кран подачі газу в приміщенні й прочинити вікно, щоб блакитне паливо стало вивітрюватися. Чоловік удосконалив його конструкцію та вдало доповнив “сигналізатором-спалахоприладом”, що може з легкістю ліквідовувати загазованість за допомогою ряду безпечних спалахів. 

У червні 2017 року Микола Осадчук зареєстрував свій прилад у Державному реєстрі патентів України та отримав патент. Чоловік доклав зусиль та грошей з пенсії, щоб виготовити приблизну демонстраційну модель цього приладу. Він спробував висловити прохання, щоб на державному рівні посприяли у виготовленні заводського взірця. Винахідникові дали одну пораду – звернутись до Державної інноваційної фінансово-кредитної установи України, яка б мала сприяти освоєнню новітніх приладів. Але ця процедура занадто складна для пенсіонера.

Микола Осадчук впевнений, що підприємства Прикарпаття можуть самостійно виготовити його експериментальний взірець та ввести у серійне виробництво.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.