Субота, 27 Квітня, 2024

Івано-Франківськ може увійти до клубу ідеальних міст

Не потрібно піднімати, якісь історичні документи великого чи малого значення, кожен мешканець Івано- Франківська знає, що це місто неодноразово причетне до формування європейської історії та культури, пише frankivsk-future

Якщо повернутися назад в минуле, а саме в XVI-XVIII століття, то вже з тих часів місто Станіславів будувалося на засадах ідеальних міст Європи. Що це мається на увазі? А те, що такі міста будувалися з особливим, точним підходом, вони мали бастіонні укріплення (перфекта багатокутність), добре розвинену систему водних каналів, додаткові елементи, які укріплювали фортецю. Але наш Станіславів вирізнявся ще додатково соціальною особливістю, тобто в місті мали можливість проживати ментально та етнічно різні общини людей. До того ж, їм надавалися певні привілеї представляти свої інтереси в магістраті. 

Щодо клубу ідеальних міст, то в Європі такими являються: Алмейда (Португалія), Неф-Брізах (Франція), Замостя, Пальманова (Італія) та інші. Тому спільними зусиллями маємо можливість добавити до перелічених міст і наше.

місто

Перший крок було здійснено, а саме зустріч з мером італійського містечка Пальманова. У результаті чого була проведена конструктивна розмова по спільних та відмінних рисах, якими наділені обидва міста, також підходи до збереження культурної спадщини. Франківськ вражає.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.