Четвер, 25 Квітня, 2024

На міст у Пасічній почали насувати металеві пластини основи. ФОТО

Суцільна конструкція мосту насуватиметься від опори до опори. Для цього будуть використовувати домкратні балки, які мають вантажопідйомність 400 тонни. Попередньо влаштували насип зі сторони в’їзду (вулиця Хіміків). З нього й розпочали насувати міст. Додатково було привантажено кінець мосту на 28 тоннів, щоб конструкція не пішла догори. Деталі будівництва розповідає “Frankivsk.future” з посиланням на “ВІКНА“.

Наразі зібрали й насувають плиту вагою понад 50 тоннів й довжиною, що складає 53 метри. Потрібно ще три пластини довжиною 61 метр кожна, одну – 35 метрів, а ще одна буде прилягати до розв’язки, її не насуватимуть. 

Роман Галіпчак зазначив, що вся металева конструкція вже є у Франківську. Залишилось лише зібрати решту плит та насунути на опори. За останні 5 років в Україні це другий міст, який будується за цим методом. Ще один є в Полтавській області, а зводила його турецька компанія.

Фахівці кажуть, що міцність такої конструкції є в рази більша, ніж першого мосту через Бистрицю Солотвинську. Проблем зі швами тут не буде, бо їх спеціально обробляють антикорозійними засобами, а коли конструкція буде повністю готова, то міст пофарбують в сірий. Зараз на об’єкті щоденно працює близько 40 осіб, а науково-технічний супровід здійснює Інститут електрозварювання ім. Патона. Спеціалісти контролюють міцність швів конструкції.

Руслан Марцінків зауважив, що масштаби мосту можна наглядно побачити, бо конструкція поступово вимальовується і є помітними тротуари й дорога. 

“Процес будівництва вражає,  бо технологія непересічна”, – зазначив мер.

Він також поділився, що зведення мосту – це лише перший крок проекту. Розв’язка на Надрічній – це наступний крок, а завершать будівництвом дороги на вулиці Хіміків.

Варто зазначити, що загальна довжина мосту складає 322 метри. Ширина проїзду – 5,5 метрів, по 2,5 метри – ширина тротуарної зони (передбачено пішохідні й велодоріжки). Будуть дві смуги безпеки і якщо виникне позаштатна ситуація (рух спецтранспорту, ДТП), то машини з легкістю прибиратимуться до узбіччя для об’їзду. На мості буде забезпечено якісне водовідведення.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.