Четвер, 25 Квітня, 2024

Вулицями Франківська курсуватимуть два нові тролейбуси VOLVO

У середу, 27 лютого, в обласному центрі Прикарпаття на маршрут №:6 виїхали два нещодавно придбані тролейбуси Volvo.

Якщо франківці будуть задоволені «обновкою», то до кінця року КП «Електроавтотранс-ІФ» купить ще 14 машин, інформує Frankivsk future з посиланням на сайт міського голови Руслана Марцінківа.

Як повідомив керівник КП «Електроавтотранс-ІФ» Віталій Голутяк, тролейбуси купили в Австрії. Хоча раніше вони їздили у місті Лінц, знаходяться у дуже доброму стані. Окрім того, вони пристосовані для людей з обмеженими можливостями. Загальна кількість пасажирських місць – 145.

«Особливість цих тролейбусів – автономний хід, — каже Голутяк. – Тобто, якщо раптом зникне підключення до електромережі, то машини зможуть проїхати ще певний відрізок шляху».

Оновлювати тролейбусне депо у Франківську почали у 2016 році. З того часу в місті з’явилося п’ять австрійських MANів, дві чеські Skodи, ну і звісно ж два останні Volvo. Між іншим, деяким тролейбусам на підприємстві вже понад 20 років, а найновішому – 10.

«Розвиток мережі комунального транспорту – це наш пріоритет, — переконує мер Руслан Марцінків. Та додає, що зручний, доступний та недорогий транспорт – це не розкіш, а необхідність.

До речі, у 2018 році міська рада підписала угоду з білоруським холдингом «Белкоммунмаш» щодо купівлі 29 нових тролейбусів. З них 23 за угодою з ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку), шість – за грантові кошти.

Нові тролейбуси збиратимуть в Луцьку, 25% складників – українського виробництва. Використання українських моторів – принципова вимога до виробника. Обіцяють, нові тролейбуси будуть доступними для маломобільних груп та оснащені кондиціонерами.

Наразі депо комунального підприємства розраховане на 100 одиниць техніки. Однак в майбутньому має бути 120 автобусів і 80 тролейбусів. Окрім оновлення депо, «Електроавтотранс» також планує побудувати тролейбусну лінію на БАМ.

Автор фото: Богдан Досюк

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.