Середа, 24 Квітня, 2024

Настільний робофутбол та дрони від франківчанина – інновації майбутнього

Талановитий винахідник з Франківська Вадим Мельник відомий далеко за межами України своїми незвичайними винаходами. Зараз він живе і працює у Польщі, де успішно заснував власну компанію. Цьогоріч франківчанин потрапив у польську версію всесвітньо відомого журналу Forbes. Він опинився серед 25 найкращих бізнесменів Польщі. Повідомляє «Frankivsk-future».

Ще в школі франківчанин захопився робототехнікою. Хлопець активно брав участь в різноманітних змаганнях, де займав призові місця. Після закінчення школи, він поступив на навчання в Університет інформаційних технологій та менеджменту польського міста Жешув. Під час навчання талановитий українець створив власну компанію, яку назвав Cervi Robotics. Сьогодні невелика фірма перетворилася на потужний холдинг. Основною спеціалізацією компанії є виготовлення дронів.

За словами Вадима Мельника, створюючи власну фірму, він прагнув зробити щось корисне для світу. Наприклад, він мріяв, що його дрони допоможуть врятувати носорогів від браконьєр, адже швидко вистежать недобросовісних мисливців.

Платформа Dronhub та дрони

Однією з перших розробок франківчанина стала платформа Dronhub. Особливістю винаходу є те, що платформа дозволяє керувати дронами з найменшим людським втручанням. Тобто, людина практично виключається з процесу обслуговування безпілотних апаратів.

Мельник

Платформа включає в себе зарядку та командний центр. Установка чудово працює навіть в екстремальних температурних умовах. Кожен ангар має в розпорядженні власну метеорологічну станцію, яка в разі виникнення небезпеки, перешкоджає дрону виконувати його функції.

Командний центр підходить до більшості промислових дронів. Тому, з часом розробка франківчанина отримала успіх в європейських країнах та США. Зокрема, його дрони використовують для перевезення крові та навіть знімання фільмів в Голівуді.

Так, винахід Вадима Мельника нещодавно зняли у фільмі Сільвестра Сталоне. Актор побачив дрони франківчанина і загорівся бажанням зняти їх у стрічці «Нестримні 3». Сільвестра Сталоне вразив дрон, який їздить та літає, тому він сказав, що технологічна новинка обов’язково має бути в фільмі.

Робофутбол – розвага майбутнього

Не менш успішною розробкою Вадима Мельника став робофутбол. Під час відпочинку в барі з друзями хлопець побачив, як молоді люди грали в настільний футбол, дехто грав його на своїх смартфонах. Тому, винахідник вирішив поєднати обидві версії футболу в одному пристрої.

Щоправда, втілити проєкт в життя вдалося не так швидко. Над його розробкою франківчанин працював два роки. Проте, сьогодні RoboSoccer знайшов своїх прихильників серед футбольних фанатів.

За словами Вадима Мельника, зараз його компанія спрямована на завоювання ринків на Сході та в Азії, адже він прагне, щоб холдинг став лідером з виробництва безпілотних апаратів в Польщі та США. В планах франківчанина відкрити офіс в Сінгапурі.

До 30 років Вадим Мельник має намір власний інвестиційний фонд, щоб допомагати стартапам в сфері робототехніки.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.