П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чим задоволені мешканці міста, а що хотіли би покращити?

Протягом листопада 2019 року соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування серед жителів міста Івано-Франківська. Респонденти віком від 18 років і старші ділилися своїми враженнями стосовно діяльності мера, облаштування міста тощо, пише Франківськ Майбутнього.

Політична позиція івано-франківців

Щоб перед виборами якось підвести підсумки роботи попередньої адміністрації та приблизно зорієнтуватися у думках населення, провели опитування стосовно ставлення до управлінського апарату нашого міста.

Виявилось, що більшість жителів обласного центру, а саме 91% задоволені діяльністю та здобутками Руслана Марцінківа, який протягом останніх років займав посаду міського голови. І у нього є всі шанси потрапити в лідери на наступних виборах, оскільки 74% людей вважають, що свої передвиборчі обіцянки він виконує. Та й згідно опитувань партія «Свобода» набрала досить багато прихильників – 76% серед опитаних жителів.

Значно відстають всі решта партії, оскільки не набирають навіть 25% підтримки серед івано-франківців. Проте остаточні результати будуть відомі лише після проведених виборів, оскільки п’ята частина населення ще так і не визначилась із своїми вподобаннями щодо політичних діячів. Про свій намір підтримати діючого мера заявило 83% людей. Друге місце посідає Олександр Шевченко, проте він значно відстає у набраних голосах – 3,9%.

Зручність міста

франківськ

Особливу увагу в соціологічному опитуванні приділили задоволеності мешканців від тих чи інших сфер життя та благоустрою загалом. Так, Руслан Марцінків на своїй посаді міського голови значну увагу приділив покращенню прибудинкових територій та освітленості дворів. І дійсно проведені роботи говорять про значний вклад в цьому напрямку.

Якщо ж говорити про задоволеність місцевих жителів стосовно цього питання, то тільки 56% оцінюють проведені роботи на належному рівні. Решта або не помітили їх зовсім, або вважають результат не достатньо якісним.

Найбільше турбують жителів Івано-Франківська наступні питання:

•    будівництво моста на Пасічній;
•    забудованість міста багатоповерховими будинками;
•    вартість комунальних послуг;
•    завантаженість доріг транспортом та затори в центрі міста;
•    низький рівень медичних послуг та освітньої сфери тощо.

Якщо ж говорити про те, чим наші мешканці задоволені, то тут варто відзначити роботу громадського транспорту (73%). Освітні заклади можна вважати задовільними, оскільки влаштовують тільки 47% населення. Найбільше непорозумінь викликають представники комунальних служб, адже думка людей розділилась в даному питанні. Так, половина респондентів задоволені їх роботою, а друга половина – категорично ні.

Варто зазначити, що оцінку громадському транспорту переважно давали люди похилого віку, які і користуються ним частіше. А от молодь більше відгукувалась про стан медичної та освітньої сфери і вважають, що в цьому напрямку адміністрація міста могла би зробити значні покращення.

Успіхом діючого мера вважають діяльність у сфері благоустрою міста, зокрема, облаштування прибудинкових територій, тротуарів, доріг, підвищення якості громадського транспорту та вуличне освітлення. Наступними пріоритетами владі варто взяти діяльність у сфері комунальних послуг, освіти та медицини і добудувати міст на Пасічній. Тоді прихильність івано-франківців значно зросте.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.