Субота, 20 Квітня, 2024

Парковка чи смітник: що жителі вулиці Мазепи отримають після ремонту?

У дворі 66-го будинку по вулиці Гетьмана Мазепи, що знаходиться в центрі міста Івано-Франківська, відбуваються ремонтні роботи, направлені на реставрацію двору, облаштування проїзду між дворами та створення паркувальних місць для автомобілів. Подробиці далі на Франківськ Майбутнього.

Люди вже давно просили про те, щоб проїзд, який був поганий та незручний, відремонтували, а місця, де вони і так до цього паркували свої машини зробили зручнішими і більшими, тож цим і вирішила зайнятися влада.

Як ми повідомляли раніше, планувалося також зрізати дерева і на місці зеленої зони у сусідньому дворі теж зробити місця для паркування, бо їх не вистачає, на що скаржаться місцеві жителі. Але, через скандал, який підняли мешканці двору, було вирішено зберегти зелений куточок. Жителі збираються його відстоювати та обгородити, щоб ніхто не топтав красиві клумби і вони радували око, а також щоб було де відпочити в літню спеку.

Учора Марцінків, мер Івано-Франківська, перевірив те, як проходять ремонтні роботи станом на 4 червня 2020 року. Він поспілкувався з мешканцями двору, дізнався їхню думку про ситуацію та поговорив з комунальниками про проблеми, які виникли під час ремонту і потребують вирішення. Було обговорено питання збереження зелених насаджень та розширення простору для пересування людей та паркування машин.

У зв’язку з нестачею місця довелося думати, як збільшити кількість парковочних місць, і при цьому зберегти зелень. Прийняли рішення про те, що для того, щоб паркомісць стало більше, заберуть смітник, таким чином звільнивши місце. Поки що не відомо, куди жителі цього та сусідніх дворів будуть надалі викидати сміття.

Робота триває, і уже зроблена певна її частина. Робочі засипали гравій, а на частині парковки виклали плитку. Якщо все буде гаразд з погодою, планують закінчити уже за кілька тижнів. Також є певні питання, які ще не узгодили з мешканцями двору. Все це буде обговорюватися дещо пізніше, і в результаті мирних переговорів жителі повинні дійти якогось спільного рішення, яке задовільнить усіх, щоб було зручно жити всім сусідам.

Фото взято з редакції «Галки».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.