П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Створення стоянки на вулиці Мазепи спричинило скандал

Вже з самого ранку 25 травня жителі будинку 58, що знаходиться на вулиці Мазепи, прокинулися від шуму працюючої техніки у дворі. На вулиці вони побачили трактор та іншу спецтехніку, яка знищувала зелені насадження. Оскільки працівники комунальної служби, що працювали на місці не реагували на прохання мешканців зупинитися, ті викликали на місце події поліцію та муніципальних інспекторів, пише Франківськ Майбутнього.

Проте ніхто не відгукнувся. Комунальники натомість продовжують свою діяльність та перетворюють двір на автомобільну стоянку. Щоб привернути увагу до проблеми, мешканці звернулися до редакції «Галка» та викликали на місце події журналістів. Ті, в свою чергу, звернулися по роз’яснення до директора Департаменту житлової та комунальної політики благоустрою. Михайло Смушак пояснив, що даний двір вже давно підлягав під плани благоустрою.

Справа в тому, що тут самі жителі будинку вже давно залишають свої машини. А, як відомо, в центральному районі міста з паркуванням автомобілів дуже складна ситуація. Тому було вирішено з частини двору, що знаходиться між будинками 58 та 66 зробити автомобільну стоянку з усіма розмітками, як належить.

Директор Департаменту пообіцяв, що дерева зрубувати не будуть, а забирають лиш самонасіяні чагарники, зайві кущі та роблять дрібні демонтажні роботи на території. Залишаючи дерева на місці, біля них зроблять сучасну стоянку з усіма зручностями. Нею зможуть скористуватися самі мешканці сусідніх будинків. Та чи так це насправді, буде відомо лиш з часом, коли змінити будь що люди уже не зможуть.

Поруч із цим двором, неподалік, біля будинку під номером 66 також облагороджують двір та роблять капітальний ремонт, який уже давно був потрібен. Самі жителі будинку давно зверталися до місцевої адміністрації з даним проханням. Тож цього літа варто потерпіти і вже отримати через деякий час облагороджену територію поруч із будинком.

Фото взято з редакції «Галки».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.