П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Франківський парк «Юрського періоду»

В центральному парку ім. Т. Шевченка, що в Івано-Франківську, за повідомленням КП «Центр розвитку міста та рекреації» встановлено скульптуру тиранозавра Рекса. Динозавр розмішений біля гірки в районі міського стадіону та вже встав стати улюбленцем відвідуючих парку, як дітей так і дорослих. Далі розповість «Франківськ Майбутнього».

Автори Ті-рекса підприємці з Коломиї – батько та син. Подібні скульптури вони виготовляють на замовлення переважно для країн ЄС, зокрема Німеччини. Тому вони дуже задоволені що їхню скульптуру так позитивно оцінили франківці.

Висота динозавра становить 3 метри, а довжина досягає 6,5 м., скульптура виконана з дуже міцних матеріалів і буде першим експонатом «Динопарку».

Динозаврів буде багато

«У Європі такі парки платні, у нас же ми робимо більше соціальних проектів. Хочемо, щоб всі діти мали змогу відвідувати відпочинкові зони у нашому парку. Ми хотіли подивитися на реакцію людей і вже за перший день розуміємо, що це була гарна ідея», – зазначила директор парку Руслана Василюк.

Зараз встановлено першу рептилію, наступних динозаврів будуть створювати працівники комунальних підприємств. Ідея полягає в тому що в центрі композиції буде гніздо з яйцями, з одного боку великі динозаври, а з іншого, які щойно вилупилися. Аналогічні парки закордоном є платними, а в Франківську це буде безкоштовний соціальний проект.

«Це початок франківського «Динопарку». Взагалі є ще багато ідей, як зробити всі зони парку максимально корисними для франківців. Раніше люди приходили лише на центральну алею парку. Ми змінили це», – прокоментував подію Руслан Марцінків.

Тиранозавр Діно

5

Нагадаємо що кількома днями раніше на вул. Коновальця розгулював тиранозавр Діно, роботизована скульптура-костюм, яку створили  Павло та Анна Оголь.

У лютому цього року команда взялася за створення костюма динозавра. На розробку моделі пішло понад три місяці. Висота динозавра становить 3,20 м. а довжина досягає 7 м., вага костюму 50 кг. Щоб вдягнути такий костюм потрібно близько 20 хв. Спеціальне нанесення гнучкої фарби надає динозавру реалістичності, автори вирішили не робити його на вигляд надто суворим, адже основна його мета – розважати дітей.

«Всі вже знають, що Івано-Франківськ – столиця роботів, і скоро всі будуть знати, що Прикарпаття – столиця динозаврів», – жартує Анна Оголь.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.