Субота, 20 Квітня, 2024

Велика перебудова на площі Ринок 5

Архітектура є візитною карткою практично кожного міста, Івано-Франківськ не виняток, однак нещодавно, була встановлена огорожа на площі Ринок 5, яка не на жарт збентежила франківців. Дехто подумав, що кам’яницю в самому центрі міста збираються знести, пише frankivsk-future

Споруда справді підлягає знесенню, але натомість побудують точну копію, принаймні в цьому запевняють в міському управлінні архітектури, дизайну та містобудівної діяльності. За словами посадовців кам’яниця вже тривалий час знаходилася в аварійному стані, більше десяти років тому обвалилася задня частина двору, тому іншого збереження пам’ятки просто немає. До того ж за оцінками експертів 68% будинку просто не придатні для експлуатації. 

Як зазначав Артур Прокіпчук, одним з обмежуючих факторів є те, що на сусідньому будинку є виведені вікна, тому про перевищення поверховості не може йти і мови, а також це є пам’ятка архітектури, яка охороняється законом. 

Перекладку будинку буде здійснювати інвестор. Замовниками виступили люди, які володіють будівлею. В управлінні архітектури кажуть, що вже мали діалог з виконавцями робіт, мовляв фасад має бути копією попереднього. Скільки триватимуть роботи, посадовці сказати не можуть, але припускають фасадна частина буде відновлена за шість місяців.    

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.