Четвер, 28 Березня, 2024

Справжній ажіотаж: у Франківську одночасно з’явиться одразу декілька нових скульптур

В Івано-Франківську, як і будь-якому місті є чимало різноманітних пам’ятників. Це стандартно відомі особистості, видатні франківці. Є й деякі оригінальні скульптури, як от тріснуте яйце посеред фонтану у центрі міста. Різноманітні скульптури по різному сприймаються мешканцми. Дещо люди схвалюють, дещо не розуміють, а то й зовсім критикують.

Так от, з’явилася інформація, що  у недалекому майбутньому, в місті з’явиться одразу декілька нових монументів, повідомляє frankivsk-future. Всього аж шість. Серед них пам’ятник вчителю, між іншим дуже ніжна скульптура жінки, котра стоїть з книгою і тримає  в руках запалену свічку. Цей пам’ятник має бути встановлений на розі вулиць Петрушевича і Франка. Також на вулиці Франка має з’явитися скульптура в честь  героїв пожежників.

А от у парку імені Тараса Шевченка буде скульптура жабам. Про цю скульптуру в місті говрять вже не перший тиждень. Ідея встановити таку скульптуру належить меру Руслану Марцінківу. Вона має означати українську заздрість, тобто ту «жабу» котра душить людей. Мовляв хороша, самоіронічна скульптура. Головне оригінальна і рідкісна. Встановлюватимуть у парку тому, що там є озера і це таке звичне середовище для жабок.

Також на вулиці Шухевича встановлять монумент Роману Шухевичу. Зараз там стоїть просто символічна плита. Також в планах є встановити пам’ятник першої у світі жінки офіцера Олени Степанів, а у Меморіальному сквері красуватиметься пам’ятник письменнику Степану Пушику.

Що до франківців, то більшість з них підтримують всі ці монументи, єдине що викликає сумніви це скульптура жаби. Не всі розуміють її доцільність і доречність у місті.

Всі пам’ятники з’являться в Івано-Франківську вже протягом наступного року.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.