Субота, 20 Квітня, 2024

Чому франківчани не купують квитки на автобус?

На автостанціях Івано-Франківська безліч раз можна почути важливе повідомлення про те, що придбаний квиток у касі є гарантією страхування життя пасажирів. І це правда! У разі виникнення надзвичайної ситуації чи автокатастрофи, отримати невідкладну допомогу в першу чергу можуть ті, хто придбав квиток і, відповідно місце в автобусі. Але як же часто більшість пасажирів ігнорують цю вимогу. Не менш рідким явищем це є і серед мешканців Івано-Франківська. Спробуємо розібратися, в чому ж проблема. Далі розповість «Франківськ Майбутнього».

«Власні» зупинки, або «так вигідніше»

При в’їзді до першої автостанції Івано-Франківська можна побачити велике скупчення людей, котрі чекають на відправлення автобуса. Якщо запитати чому вони чекають автобуса саме тут, а не біля його стоянки, то більшість відверто скажуть, що так набагато вигідніше і переплачувати не треба. І таку ситуацію можна спостерігати мало не щодня. Що заважає їм придбати собі квиток, навіть, якщо й потрібно переплатити тих пару гривень в касі? Чи, можливо, проблема у водіях, котрі дозволяють людям їздити без квитків? Цікаво, що як повідомляє «Репортер», водії мають право придбати квитки для пасажирів, навіть тоді, коли каса їх не може видати людям. Адже різні бувають ситуації. Можливо, хтось дуже поспішав на автобус і не встиг підійти до каси. На жаль, мало людей зважає на це правило.

Цікаво, що коли ми їдемо в поїзді, то обов’язково маємо при собі квиток. Це важлива вимога і тут ніякі оправдання не подіють. То чому ж в автобусах таке правило далеко не завжди діє?

Що говорять франківські водії

Дуже часто пасажири питають водіїв чи обов’язково іти їм в касу. Більшість водіїв стверджують, що постійно направляють їх в касу. Декого, навіть дратує таке запитання. Адже кожен водій автобуса добре знає, що «безбілетний» проїзд не в добро обійдеться як і пасажиру, так і самому водію. Якщо ж є вільні місця, то значить не всі квитки на касі розкуплені. Тому і потрібно придбати квиток, щоб з чистим сумлінням сісти на своє місце.

Багатьом водіям не подобається, коли пасажир не йде до каси тільки тому, що водію можна заплатити менше. Наприклад, квиток коштує 68 гривень, а водію пасажир хоче заплатити 50 гривень. Економія? Так, але дуже часто такі витівки не проходять. Водіїв за таке штрафують.

Контролери автостанцій

За тим, щоб усі пасажири мали квитки, слідкують контролери. Зазвичай, на першій автостанції Івано-Франківська є дві такі людини. Вони можуть і оштрафувати водіїв, якщо виявлять зайвих пасажирів. Часто, наступного дня водій повинен купувати в них квитки за свої гроші. Звичайно, більшості водіям це не подобається, тому вони намагаються чесно розсаджувати пасажирів. Спочатку сідають ті, хто має квитки.

І контролери не можуть усього проконтролювати. Відомо, що більшість людей, які стоять на в’їзді до автостанції і чекають на автобус, це пенсіонери. Особливо для старших людей кожна гривня цінна. Контролери зізнаються, що не можуть примушувати цих людей купити собі квиток. А також, вони не можуть проконтролювати скільки людей їде з районів, де квитків ніде придбати.

Що ж говорять пасажири

Найцікавіше, що дехто з пасажирів вдається до хитрощів. Він може придбати квиток, але нікуди не їхати. Дехто говорить, що він їм потрібен для того, щоб пред’явити його тільки на роботі. Нечесна справа.

Дехто з пасажирів вертається додому ввечері і боїться не пропустити свого автобуса, кажучи, що він тоді швидко відправляється. Інші ж чекають поки водій заставить їх взяти квиток, а якщо він не заставляє, то думають, що він і не потрібен. Одна пасажирка взагалі зізнається, що водії спонукують не брати квитків і їй це вигідно.

Проблема триває

Касирі кажуть, що люди шукають вигідних шляхів тільки для себе. Напевно, багато повинно пройти часу, щоб вони зрозуміли важливість придбаного квитка і по справжньому почали цінувати власне життя і здоров’я.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.