П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Франківську відремонтують вулицю Автоливмашівську

Вулиця Автоливмашівська хоч і розташована на околиці Івано-Франківська, але є дуже важливою. 

Цим шляхом користуються мешканці приміських сіл Чернієва, Хриплина та Микитинців, а також працівники, які добираються на роботу до великих підприємств – заводів «Electrolux» та «Tyco Electronics». А ще Автоливмашівську можна би було використовувати як об’їзну дорогу, якби водії не боялись за стан своїх авто після проїзду через тутешні ями, повідомляє Frankivsk future з посиланням на ГК.

Її заслужено називають однією з найгірших вулиць у місті. На автошляху немає ні основи дороги, ні нормальних тротуарів, ні дощової каналізації. На Автоливмашівську не курсують нові тролейбуси, бо в «Електроавтотрансі» цілком справедливо бояться пошкодити їхні підвіски.

Проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт у департаменті ЖКПБ розробили ще торік. Вона вже пройшла експертизу. Заплановано облаштувати три смуги руху, острівці безпеки, тротуари та освітлення, мережі дощової каналізації. Крім того, вздовж вулиці висадять дерева – в комунальному департаменті для цього обрали платан західний. Дорослі саджанці висотою 2,5 – 3 метри планують садити через кожних 10 – 15 метрів.

Реконструкція вулиці Автоливмашівської від залізничного переїзду до вулиці Юності коштуватиме понад 31 мільйон гривень. Однак, за словами посадовців, сума є непідйомною для бюджету Івано-Франківська – на цю потребу з казни міста можуть виділити лише половину. За співфінансуванням Івано-Франківськ вирішив звернутися до Державного фонду регіонального розвитку.

За рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, найближчим часом до ДФРР скерують проект реконструкції вулиці Автоливмашівської. Але на відповідь посадовці очікують ближче до кінця весни.

Роботи на Автоливмашівській можуть бути виконані за два місяці. Наразі все впирається насамперед у кошти. Так само, як і проекти ремонту інших вулиць – Коновальця, Бельведерської, Ленкавського, Левицького, Мазепи.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.