П’ятниця, 29 Березня, 2024

Уже в червні на Прикарпатті відкриють казковий Гобітхіл

Мабуть, немає таких людей, які хоч би раз не чули про дивовижних істот – гобітів. Та тепер подивитись як вони живуть, а то й самому спробувати може кожен. Довгоочікуваний казковий Гобітхіл буде відкрито вже в червні у Верховинському районі! Подробиці далі на frankivsk-future.

Ідея казкового поселення

Засновнику проекту Андрію Боєчко спала на думку шалена ідея – створити справжнє містечко гобітів на території Карпат. Адже природа дає змогу зробити це. Життя посеред мальовничого лісу, далеко від забруднених міст, на природі, посеред чистого повітря в унікальних та казкових будиночках, схованих посеред гірських схилів.

Сама ідея такого містечка полягає в тому, щоб максимально зацікавити дітлахів та їх батьків, відірвати від звичних комп’ютерів та заохотити жити посеред природи. Навколо нового поселення під назвою Гобітхіл ростуть гриби та ягоди, карпатські ліси дарують насолоду дихати свіжим повітрям та спостерігати за чудовими природніми фарбами, що змінюються навколо в залежності від пори року.

Тут немає автомобілів, асфальту, вихлопів, заводів. Проте організаторам вдалося вдало поєднати сучасні досягнення та світові технології при створенні екологічного житла. Так, тут є інтернет, а усі комунікації в будинках відповідають сьогоденним нормам та вимогам санітарії. На території використовуються очисні станції, є своє електропостачання, використовуються системи енергозбереження, гідроізоляційні матеріали тощо. Тож життя в такому поселенні не буде повністю відірване від сучасності.

Та найбільше вражає автентичність будиночків. Кожен з них нагадує відомі казки про гобітів, знамениті фільми про них. Кожна криївка має своє оригінальне оформлення. Власники домівок самі будуть вирішувати, чи здавати житло в оренду чи насолоджуватись життям в поселенні самостійно.

З часом планується створити справжню маленьку казкову країну на території Гобітхілу. Тут будуть свої паспорти, пошта, герб та гімн, суд, жандармерія та навіть військо. Для туристів та гостей планують створити цікаві розважальні майданчики, до прикладу – тарзанку, колибу, санну, лижні траси для зимового відпочинку, трасу для зорбу тощо. І дорослим, і дітям тут має бути максимально весело та цікаво.

На території комплексу буде озеро з осетрами, форелями. А для тих, хто бажає освоїти старовинні ремесла, відкриють справжні майстерні килимарів, різьбярів, гончарів, ковалів тощо. Тут будуть проводити цікаві майстер-класи.

уже в червні на прикарпатті відкриють казковий гобітхіл

Відкриття переноситься

В зв’язку к епідемією коронавірусу та тривалим карантином, довелося відкласти урочисте відкриття Гобітхілу, як повідомляють «Вікна». Раніше його планували зробити на травневі свята, проте тепер обіцяють зробити свято на початку червня. Уже з 15 числа мають бути доступні для проживання перші 10 домівок, виконаних в унікальному казковому дизайні.

Тепер Прикарпаття стане для туристів ще більш привабливим та цікавим. Поєднання казкових персонажів та фантастичного містечка з гуцульськими традиціями і екологічно чистою природою – ідея, яка має зацікавити кожного, незалежно від віку!

Фото зі сторінки Андрія Боєчко.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.