Вівторок, 23 Квітня, 2024

Хто житиме тепер у Привокзальному сквері?

3 березня на оперативній нараді міської ради Руслан Марцінків наголосив на актуальній проблемі, що стосується загального стану Івано-Франківського вокзалу та площі перед ним. До нього поступає безліч скарг від місцевих жителів з цього приводу, тож він доручив підлеглим розібратися з непорядком, інформує Франківськ Майбутнього.

Стан Привокзальної площі

Те, що бачать гості Прикарпаття в першу чергу, лиш виходячи з поїзда – це наш вокзал. Другий крок вони роблять, ступаючи на Привокзальну площу. І уже не важливо, який фасад будови, чи зроблений у приміщенні ремонт, чи викладена на дорозі бруківка. Адже все псує зовнішній вигляд та стан міста на цій території.

Якщо озирнутися, то можна побачити тут сім’ю ромів (циган), яка складається з двох десятків людей різного віку та статі. Вони почувають себе тут як вдома та вважають себе справжніми господарями. Їх поведінка примушує обходити сквер стороною. По доріжках та газонах розкидано безліч сміття, торгівля відбувається подекуди прямо посеред тротуару тощо.

Така візитівка нашого міста не подобається меру. Та й багато жителів району скаржаться на неможливість дістатися спокійно роботи чи автобусної зупинки. А прогулятися сквером в ясний день навіть не спадає на думку. Невже в такому місті ми живемо та запрошуємо сюди гостей?

Новий намет на площі

Очільник міста Руслан Марцінків та його підлеглі вже працюють над цим питанням та на оперативній нараді вирішили, які заходи вчинять відносно цього. До прикладу, на території Привокзального скверу планують уже з понеділка встановити намет з великим написом «Оперативний штаб по боротьбі зі сміттям».

В ньому або поруч з наметом цілодобово мають бути присутні працівники парку, правоохоронних органів та представники Комунального підприємства «Муніципальна дорожна компанія» по дві людини з кожної установи. Їх наявність буде перевірятися та доповідатися меру щотижня. Тож тепер і в день, і в ночі працівники різних служб будуть стояти на варті порядку біля вокзалу.

В їхні обов’язки входить:

  • позбутися циганського табору;
  • прослідкувати за тим, щоб сміття з площі прибиралося згідно графіку відповідними службами та щоб люди не накидали нового;
  • простежити за діяльністю стихійної торгівлі, щоб всі підприємці дотримувались встановлених владою правил стосовно цього;
  • здійснювати профілактику асоціальних дій різними сумнівними елементами.

Таке чергування на Привокзальній площі та прилеглій території буде здійснюватися відтепер цілодобово. Тож це має змінити ситуацію на краще та відновити належний вигляд вокзалу і скверу біля нього.

Проте є і прохання до самих мешканців нашого міста. Адже багато в чому і від них залежить стан вулиць, площ та скверів. Це стосується не тільки вокзалу але й інших районів. Варто дбати про своє місто, його санітарні умови, зовнішній вигляд будівель та тротуарів. І не завжди треба чекати, коли прийде прибиральник та забере сміття з вулиці. Можна почати з себе і в першу чергу донести сміття до урни, яких в нашому місті щороку стає все більше. Не засмічуйте вулиці Івано-Франківська, тоді в ньому приємно буде жити та працювати!

хто житиме тепер в привокзальному сквері

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.