Четвер, 18 Квітня, 2024

На Франківщині збудують сучасний біатлонний комплекс

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук схвалив проект документації будівництва сучасного біатлонного комплексу у Поляниці. Подробиці інформує “Frankivsk.future” з посиланням на “Побудовано в Франківську“.

На будівництво біатлонного комплексу рівня Internationale Biathlon-Union державою виділено субвенцію у розмірі 50 мільйонів гривень. Загальна площа території проектування – 12,2271 га. Площа забудови – понад 3,3 тис. квадратних метрів. 

У проектній документації також передбачається будівництво 2,1 км. автодоріг, сім мостів, два автомобільно-пішоходні тунелі: під лижною трасою протяжністю 38 метрів і під роллерною трасою – 26 метрів, пішохідні тунелі.

Протяжність лижно-роллерної траси станосить 5 км. Також передбачено будівництво адміністративної будівлі й глядацької трибуни, яка зможе вмістити 3000 людей. 

Загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах станом на 29.10.2018 р. – 155 073, 833 тис.грн.

Нагадуємо, що біатлон – зимовий вид спорту. Його батьківщиною називають Скандинавію. Там розпочались змагання в лижних перегонах, які доповнювались стрільбою. Довгі роки цей вид спорту не виходив за межі скандинавського регіону. Тільки згодом ним захопились європейські спортсмени. 

Він вдало поєднує лижні перегони та стрільбу. Пік розвитку біатлону припадає на 20-ті роки минулого століття. Саме тоді відбулись перші змагання з лижних перегонів серед військових патрулів із стрільбою. Сьогодні є 6 видів змагань в біатлоні. Міжнародний союз біатлоністів проводить змагання із цього виду спорту. Українські біатлоністи відзначаються тим, що часто здобувають медалі на чемпіонатах світу та олімпійських іграх. Також регулярно відбуваються Всеукраїнські змагання з біатлону серед учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Розвиток біатлону в Україна припав на 1950-ті роки. Новий етап розвитку співпав із проголошеннях незалежності України. У 1992 році було засновано Федерації біатлону України.

Унікальною особливістю біатлону є поєднання в одному змаганні динамічної й статичної фізіологічної діяльності.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.