Субота, 27 Квітня, 2024

Тепер у Туреччину можна попасти прямим рейсом

Будь-які пересадки збільшують вартість подорожі та значно ускладнюють життя мандрівникам. Проте тепер мешканці Івано-Франківська зможуть без пересадок та тривалих переїздів між містами потрапити в улюблену Туреччину, повідомляє Франківськ Майбутнього.

Популярність маршруту

Варто відзначити, що згідно статистичних даних українці є чи не найбільшими поціновувачами турецької культури, пам’яток та курортів. А за останні роки, завдяки розширенню та співпраці українських та турецьких авіаліній, чисельність туристів з нашої країни зросла ще на 25%.

Якщо брати до уваги кількість проданих білетів в київському аеропорті, то турецький напрямок посідає одразу дві рейтингові сходинки серед найпопулярніших маршрутів. Так, Анталія та Анкара входять в першу десятку рейтингу серед українців. Тож не дивно, що в планах було подальше розширення співпраці та налагодження нових зв’язків між двома країнами, адже це перспективно та вигідно.

Єдине, що стримує активний туризм в Україні та лякає більшість європейських перевізників – це військові дії на сході країни. Оскільки частина повітряного простору повністю закрита для будь-яких пасажирських чи вантажних рейсів з огляду на безпеку, то міжнародні авіакомпанії не сильно прагнуть співпрацювати з українськими аеропортами. Тому наша зона виявляється наче карантинною, в яку ніхто не хоче попадати.

Нові маршрути

Проте західна Україна залишається більш привабливою для здійснення перельотів та пересадок. Тому на переговорах між Турецькою Республікою та Україною було вирішено запустити нові рейси між країнами та збільшити загальну кількість перевезень на вже звичних маршрутах.

Таким чином, Івано-Франківський аеропорт став одним із важливих пунктів при сполученні України та Туреччини. Власне, з нашого міста тепер можна прямим рейсом потрапити у Стамбул. Правда, виділяють лиш 14 пасажирських перевезень, а вантажні виконуються без обмежень. І якщо раніше, щоб потрапити на бажаний теплий курорт доводилось здійснювати пересадки у Запоріжжі, Львові, Києві, Харкові чи в Одесі, то тепер прикарпатцям немає потреби ускладнювати свою подорож.

Проте це не єдина новина. Окрім Стамбулу та Анкари тепер з України можна потрапити також одразу в Даламан, Адану, Бодрум, Бурсу та Ізмір. Це значно розширює туристичні можливості наших громадян та дасть змогу насолоджуватися турецькими курортами, краєвидами, пам’ятками та культурою без зайвих ускладнень.

Варто зауважити, що окрім великих міст України та Івано-Франківська прямі рейси до Туреччини тепер також будуть здійснюватися з Вінниці, Миколаєва, Херсону, Чернівців та Дніпра. Без обмежень працюватимуть такі напрямки як Одеса – Стамбул та Київ – Анкара. З усіх інших пунктів доступність рейсів обмежується кількістю від 10 до 28, в залежності від популярності напрямку. Це зроблено заради того, щоб не витрачати зайві кошти на ті маршрути, які користуються меншою популярністю серед людей.

З Івано-Франківського аеропорту до Стамбулу буде виконуватись 14 рейсів. Білети будуть коштувати від 2300 гривень в один кінець. Виконувати рейс обіцяє МАУ (Міжнародні авіалінії України).

тепер у туреччину можна попасти прямим рейсом

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.