П’ятниця, 29 Березня, 2024

Рейс Варшава – Івано-Франківськ стане доступним?

Польські авіалінії LOT заявили, що отримали декілька слотів і тепер зможуть додати нові напрямки до своїх пропозицій. Зокрема, одна з них – до Івано-Франківська. Тепер наші люди зможуть набагато швидше і простіше попасти до такої близької і вже майже рідної Польщі в будь-який час. Далі розповість frankivsk-future.

Як це працює?

Згідно плану розширення компанія LOT подала заявку на отримання слотів, тобто можливості виконувати рейси в ряд європейських та азіатських країн. Адже кількість туристів та заробітчан, простих гостей країни щороку збільшується.

І вже на літній сезон 2020 року перевізник запланував значно збільшити потік пасажирів в існуючих напрямках та відкрити нові. Серед них Афіни, Санторіні, Канкун, Ханья, Ріміні, Кос, Москва, Дублін, Рим, Манчестер, Дубай, Родос, Стокгольм, Каїр та український Івано-Франківськ.

І хоч це ще поки чутки і омріяні плани польської компанії, туристам з західної України сподобається така пропозиція! Адже поїздки в Польщу стали для наших людей частими, привабливими та навіть вигідними. Вже нікого не здивуєш проведеними вихідними в Варшаві чи Кракові, тож прямий рейс до столиці буде неймовірно популярним.

Чи це реально?

Озвучені плани поки що не означають, що прямий рейс Варшава – Івано-Франківськ дійсно запустять. Адже компанія тільки подала заявки на бажані слоти. Чи вона їх отримає, чи ні, залежить від координатора.

В польському прес-релізі на офіційному сайті перевізника вказано, що подані заявки погоджені. Але щоб запустити новий напрямок необхідно буде зважити ще на ряд деталей. На разі вирішуються питання фінансової сторони, комерційні реалії, можливість експлуатації тих чи інших повітряних вузлів тощо.

Наразі Івано-Франківський аеропорт належить концесії, тобто приватному власнику. Якщо піднімати документи, то можна дійти до прізвищ Коломойський та Боголюбов. Реконструкція та оновлення вокзалу відбувається дуже повільно і стан терміналу та смуги для посадки необхідно значно покращити.

Минулого року тут установили електронне табло та на подальші ремонті роботи необхідно вкласти не менше 50 млн гривень. І хоч наш аеропорт знаходиться у дуже привабливій зоні в туристичному плані та має вигідне розташування, все ж йому не вистачає сучасного обладнання та багатьох інших змін, щоб співпрацювати з будь-якими європейськими авіалініями.

На разі наші громадяни вже втратили можливість скористатися прямими рейсами з Турцією та Естонією. Поки що аеропорт приймає лиш гостей з Києва, Львова, Одеси, Запоріжжя та Харкова. Будь-які закордонні пропозиції ігноруються по тій чи іншій причині. Це викликає невдоволення місцевих жителів та значно сповільнює економічний та туристичний розвиток самого Івано-Франківська.

Тож будемо сподіватись, що на цей раз керівництво аеропорту в нашому місті, хто б за ним не стояв, прийме правильне рішення і дасть людям користуватися зручними європейськими авіалініями та використовувати свій час більше економно і грамотно. Адже є різниця між тим, щоб проїхати на машині чи автобусі 540 км, що забере не менше 7 з половиною годин часу, ще й простояти на кордоні не менше, та коротким перельотом з одного міста в інше і 10-хвилинним переглядом речей на пункті контролю.

6

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.