П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Новий закон про житлово-комунальні послуги або додаткові витрати для прикарпатців

Починаючи з першого травня 2020-го року, користувачі централізованого опалення будуть сплачувати банкам суму за отримання декількох додаткових квитанцій. Детальніше про новий закон і додаткові витрати за централізоване опалення розповість frankivsk-future.com

Нове повідомлення про розрахунок за централізоване опалення прозвучало на передачі «Тема дня. Радіовимір». Про це на телепередачі розповів Ігор Угриновський, який є заступником директора Івано-Франківського міського комунального підприємства з реалізації та розрахунків теплової енергії. Він розповів, що при ухвалені нового українського закону про житлово-комунальні послуги, законодавець регламентував розщеплення окремих розрахункових платежів. Цей новий закон України про житлово-комунальні послуги ввійде в дію з першого травня цього ж року.

Система нових платежів

Як будуть здійснюватися нові платежі? До прикладу, сьогодні споживачі центрального опалення сплачують окремі рахунки за тепло і за підключення теплового навантаження. З першого травня слід очікувати значних змін у оплаті за центральне опалення. Тому скоро будуть введенні додаткові платежі , які зараз належать до чинного тарифу. Ці додаткові платежі витягнуть з чинного тарифу і розділять на окремі. Після отримання усіх розщеплених платежів, кожен споживач повинен буде платити за них окремо в банку. Крім того, за квитанції будуть здійснюватися додаткові витрати. Користувачі централізованого опалення будуть і надалі платити за тепло, яке надходитиме до них в опалювальний період та за підключення теплового навантаження.

З дією нового закону України про житлово-комунальні послуги буде введене нове поняття про «абонентське обслуговування». Це поняття включає в себе декілька платежів (банківське обслуговування, отримання повідомлень про платежі та зняття показників). Плата за заміну лічильників, обслуговування та встановлення буде розщеплена на окремі платежі. З новим законом ввійде сплата за 5 додаткових платежів. Усього буде сім таких платежів для кожного споживача.

Нагадаємо, що до тарифу про оплату за централізоване опалення було закладено додаткову оплату за банківські послуги. Івано-Франківське міське комунальне підприємство «Івано-Франківськтеплокомуненерго» здійснює оплату банкам, з якими вони уклали угоду. Оплата за банківські послуги здійснюється тільки після того, як споживачі повністю сплатили усі отриманні платежі. Проте, не виняток, що деякі банки можуть нараховувати споживачам додаткові витрати за надання своїх послуг.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.