П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Що буде з бюджетом області в 2020 році?

Як і зазвичай наприкінці кожного року формується бюджет країни, а саме областей та міст на наступний період. Івано-Франківський на разі в 2020 році буде складати близько 3 млрд гривень. А це на 5 млрд менше, ніж минулого року. Чи вдасться посадовцям та адміністрації області реалізувати всі задумані проекти?

На засіданні постійної комісії обласної ради 9 грудня вирішувалося питання бюджету, пише Франківськ Майбутнього. При цьому керівники різних служб представили свої пропозиції, наміри, плани, прогнози та статистику. І щоби грамотно спланувати подальші витрати та доходи державної казни необхідно врахувати всі дрібниці:

•    податки;
•    рівень прожиткового мінімуму;
•    розмір заробітних плат;
•    заплановані проекти по ремонтній частині та благоустрою міста тощо.

Зменшення показника до такого незвично низького рівня пояснюється насамперед тим, що активно проводиться медична реформа. Згідно планів на наступний рік фінансування закладів медичної допомоги (лікарень, поліклінік тощо) тільки до першого квітня 2020 року буде відбуватися з обласного бюджету. А далі, відповідно до прописаної програми, гроші на всі медичні потреби та виплату заробітної плати працівникам даної сфери буде здійснюватися вже через НСЗУ.

Також варто зазначити, що Прикарпаття очікує і ряд грошової допомоги на поточні ремонті роботи. На разі мова йде про субвенцію для покращення стану автошляхів області в розмірі 123 млн гривень, а також про 100 млн для будівництва нового сучасного комплексу для біатлону в Івано-Франківську.

Не менш важливим питанням є і придбання нових автомобілів для швидкої медичної допомоги, щоб медики могли надавати більш кваліфіковану допомогу в будь-яких випадках. Для цього область очікує отримати не менше 63 млн гривень.

Остаточне засідання ради та прийняття рішення щодо обласного бюджету буде проводитися 13 грудня. І тільки після цього можна говорити про точні цифри.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.