П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Інспекція з паркування тепер працює у Франківську

Починаючи з цього місяця в Івано-Франківську вперше розпочала свою роботу Інспекція з паркування. Тепер усі недисципліновані водії будуть платити штраф за порушення норм і правил паркування, а неправильно припарковані автомобілі будуть евакуювати. Далі розповість frankivsk-future.

Нова Інспекція з паркування підпорядкована Івано-Франківському управлінню з транспорту і зв’язку. Наразі, у відділі тільки чотири працівника. З часом кількість співробітників в цьому відділі збільшиться, щоб збільшити межі роботи в івано-Франківську.

Зупинка під знаком попередження, жовтою розміткою чи на пішохідному переході, або ж стоянка на місцях для інвалідів – усі ці порушення інспектори зафіксовують за допомогою фото. Про це розповів начальник міського відділу інспекторів, Михайло Костельний. Для того, щоб виписати потрібний штраф і порушення, потрібно щонайменше дві фотографії місця порушення з різних ракурсів. За допомогою зібраних даних про автомобіль, знаходять власника автомобіля, якого пізніше притягують до адміністративної відповідальності. Але перед цим, власника автомобіля, якого не вдалось відшукати на місці, попереджають за допомогою повідомлення, яке ставлять на лобове вікно автомобіля.

Найбільше штрафів протягом грудня місяця було виписано в центрі міста. Інспектори кажуть, що саме тут водії найменшу увагу звертають на правила паркування. Таке нехтування коштує місцевим водія не малу суму. Найменша сплата штрафу становить 255 гривень, а найбільша аж 1700 гривень. Часто проблема порушень правил паркувань полягає не в тому, що немає вільних місць для паркування. А навпаки, як розповідає Михайло Костельний, таких місць є достатно. Проблема в тому, що люди звикли так паркуватися і до цього часу вони не отримували покарання. В зв’язку з цим, інспекція з паркування проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу, яка допоможе франківським водіям в майбутньому не повторити помилок.

Усі фінансові надходження від штрафувань, інспекція з паркування віддає міському бюджету Івано-Франківська.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.