Субота, 20 Квітня, 2024

А ви отримали штраф за парковку?

Тиждень тому на вулицях Івано-Франківська розпочали активну діяльність інспектори з паркування, пише Франківськ Майбутнього. До їх обов’язків входило спостереження та контроль за транспортною ситуацією на дорогах та узбіччях. І за цей короткий час вони встигли виписати уже більше 100 штрафів!

Адміністративні порушення

Оскільки поки що в Державній автоінспекції не вистачає людей для такої діяльності, то виділено було лише чотири інспектори, які поділили між собою центральну частину міста. За кожним з них закріплені певні ділянки дороги та тротуарів. Перед ними поставили такі завдання:

1.    Розглядати всі наявні поточні адміністративні правопорушення та забезпечувати безпеку дорожнього руху на вулицях міста. Контролювати стоянки, зупинки та паркування транспортних засобів.
2.    При виявленні порушення інспектор має право скласти відповідний акт, залишити власнику авто повідомлення на лобовому склі та виписати штраф. В крайніх випадках дозволено евакуювати машину та тимчасово затримати її, якщо ситуація передбачена статтею 265/4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
3.    Зафіксувати порушення на фото та повідомити власника авто надсиланням постанови та штрафу через пошту.

Очевидно, що чотири інспектори не в стані перевірити абсолютно всі вулиці і двори міста. Тож якщо поступають масові скарги на транспорт, що стоїть у неправильному місці, та заважає іншим водіям чи пішоходам, то вони зобов’язані виїхати на виклик в будь-яку частину міста.

Складна ситуація

11

Вже давно проблема з паркуванням в Івано-Франківську викликає конфлікти та скандали. Адже наше місто, а особливо його історичний центр, не розраховані на таку кількість машин. Власники автомобілів не мають змоги залишити свій транспорт на узбіччі чи на якійсь приватній території. А пішоходи інколи мусять виходити на дорогу, щоб обійти машини припарковані прямо на тротуарі.

Сьогодні інспектори найбільшу увагу звертають на те, щоби транспорт не знаходився на:

•    місцях стоянки без відповідної оплати за це;
•    дорожній розмітці жовтого кольору;
•    спеціальних зонах, відведених для інвалідів тощо.

Сума штрафу коливається від 200 до 1700 гривень і залежить від конкретного правопорушення. То щоб уникнути такого покарання вам достатньо лиш максимально притримуватись правил дорожнього руху.

Інспектори стверджують, що зменшити штраф на 50% можна, якщо ви одразу підете його оплачувати. В перші 10 днів після отримання повідомлення про правопорушення власник авто може покрити половину вартості оголошеної суми. Якщо ж особа не спішить з виплатою, то доведеться викласти повну вартість штрафу. Всі отримані кошти підуть в місцевий бюджет та будуть витрачені на благоустрій міста.

Ситуація з паркування в Івано-Франківську дійсно складна, особливо це стосується центру міста. Поки що обговорюються питання з приводу того, як і де побудувати велику стоянку, щоб власники авто мали можливість залишати свої транспортні засоби під наглядом охорони та не створювати проблеми для пішоходів і руху на дорозі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.