П’ятниця, 29 Березня, 2024

"Муніципальні добродії" і утримання мостів

Сьогодні, третього грудня, в Івано-Франківську відбулася оперативна нарада з питань, які стосувалися трьох КП Івано-Франківська. На цій нараді слово мав мер міста. Руслан Марцінків прийняв рішення стосовно створення нового комунального підприємства. Крім того, мер нашого міста виділив важливу увагу для того, щоб створити нову компанію в Івано-Франківську,  яка зможе утримувати мости, пише Франківськ Майбутнього.

Якщо говорити про новоутворене комунальне підприємство, то воно буде мати назву “Муніципальні добродії” і об’єднає три служби Івано-Франківська. Серед них: “Муніципальна варта”, “Міська аварійно-рятувальна служба” і “Муніципальна інспекція з благоустрою міста”. Руслан Марцінків пояснив,  що саме таке об’єднання спонукає міських комунальників діяти і правильно працювати, бо в них і так постійно проблеми пов’язані з роботою. Він наголосив, що сама назва “добродії” походить від вислову “добро діє” і, навіть, є більш спонукальною. 

Але ідея голови міста не всім сподобалася. Проти нового комунального об’єднання виступив Олег Бевський, директор аварійно-рятувальна служби в Івано-Франківську. Свою незгоду з цим він пояснив тим, що їхнє комунальне підприємство нещодавно отримали свою ліцензію на працю. А якщо його об’єднають разом і з двома іншими підприємствами, багато часу знову витрачатиметься на цю довгу процедуру із проходження атестації.

Проте Руслан Марцінків вважає це зовсім не серйозною проблемою. На оперативній нараді він пояснив, що місту зовсім не вигідно утримувати три окремі структури, особливо після недавніх подій. 

Працівники “Муніципальної інспекції з благоустрою ” теж не до кінця зрозуміли, чому їх хочуть об’єднати в комунальне підприємство “Муніципальні Добродії “. Але до них було висунуто найменше претензій. 

Міський голова висловив й іншу ідею зі створення нового, окремого КП “Мости”. За ідеєю, воно має допомагати правильно використовувати позабюджетні кошти міста. Ці кошти будуть використовувати для ремонту мостів Івано-Франківська.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.