П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Тепер до Берліна рукою подати!

З тих пір як українцям стали доступні європейські країни і запрацював безвізовий режим, наших громадян так і тягне поглянути на сусідні країни, прогулятися старовинними вуличками, зробити стандартні фотографії на фоні унікальних пам’ятників культури та історії. Одним з найпопулярніших направлень залишається Німеччина, пише Франківськ Майбутнього

Жителям Івано-Франківська набагато зручніше перетинати контроль та Шенгенську зону в Польщі. Адже це максимально близько і значно економить затрачений час на поїздку. Тому будь-який транспорт, який їде в даному напрямку, є актуальним.

Раніше нерідко приходилось їхати з великими і тривалими пересадками до Львова, а тоді до інших міст Польщі. Але вже з 15 грудня, за тиждень до католицького Різдва, «Укрзалізниця» запускає потяг №89, який буде з’єднувати Перемишль, Львів, Вроцлав та Берлін.

Це відбувається за рахунок короткої і зручної стиковки між різними транспортними системами. Так, український потяг відправляється о 16:20 і уже через дві години пасажири знаходяться в Польщі на границі з Україною. Пройшовши за короткий час всі необхідні перевірки, прямий маршрут до Берліна, організований компанією PKP Intercity, відбувається уже в 19:57. Ви якраз встигаєте владнати різні справи на кордоні та випити каву на вокзалі.

Сівши на прямий потяг до Берліна, ви прибуваєте в столицю Німеччини уже зранку – в 9:48. Тобто вся дорога займе не більше 18 з половиною годин (з врахуванням різниці у часі). Коротка пересадка відбувається буквально за півтори години, що дуже зручно для туристів. Тепер, завдяки співпраці двох національних залізниць, побачити Берлін в світлі різдвяних вогнів буде простіше, а це в свою чергу, збільшить потік івано-франківців до Німеччини.

Поки що в тестовому режимі даний потяг ходить лиш по неділях та в деякі додаткові дні. Але вже з 15 грудня почне курсувати між зазначеними містами щодня. При необхідності на зворотному шляху можна в Перемишлі пересісти на інший маршрут, що прямує, наприклад, до Одеси, Хмельницького або до Тернополя. Тож плануйте свою різдвяну поїздку заздалегідь!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.