Четвер, 25 Квітня, 2024

Нові тролейбуси для Івано-Франківська

Сьогодні, 26 вересня, ряди громадського транспорту Івано-Франківська поповнилися новими “рогатими”. Вулицями нашого міста вже курсують чотири нових білоруських тролейбуси. Виїхали вони на маршрут No 3. Днями їх має бути 7, а до кінця року мають закупити 29 таких транспортних засобів, повідомляє сайт “Франківськ Майбутнього“.  

На які саме маршрути їх направлять достеменно невідомо, проте в планах підсилити маршрути №2 і №5.Виготовлено транспорт в Білорусі компанією “Белкомунмаш”, а матеріал – нержавіючу сталь – було закуплено виробником у Фінляндії.

22 з них місто придбало за кредитні кошти, решту 7 – за кошти гранду, і вони вже зайняли своє місце в депо. Тролейбуси обладнані 30-ма кріслами і мають 70 місць для стояння. З часом нові машини мають повністю замінити старі.

Перша презентація відбулася ще 22 серпня біля Ратуші. Особливістю новинки є те, що він має автономний хід – при необхідності може проїхати без напруги близько кілометра, є економним, має автоматичні двері, він низькопідлоговий, тож повністю підходить  для людей з особливими потребами.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, новий і доступний транспорт є необхідністю для міста, яке розвиває мережу комунального транспорту. На сьогодні новий транспорт ще тестують, а на маршрути він вийде до кінця вересня.

Авторка: Юлія Голинська 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.