П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Найкрасивіша дорога світу знаходиться в Карпатах

Топ Гір у 2009 році назвали румунський Трансфагараш, який проходить через південну частину Карпат кращою дорогою в світі. Подробиці розповідає “Frankivsk.future” з посиланням на “Коломия сьогодні”.

Трансфагараш – це найкрасивіший гірський серпантин, що знаходиться в Карпатах. Вона вважається надзвичайно живописною. Ця дорога є також небезпечною. Вона з’єднує Валахію та Трансільванію. 

Звивиста дорога проходить через всі гори. Вражають видноколи, які розкриваються – високогірні озера та водоспади, гірські скали, неймовірний серпантин. Але зупинитись та насолодитись ними можна вкрай рідко, бо вона дуже вузька. Узбіччя, де можна припаркуватись, зустрічаються вкрай рідко. Тут можна побачити гірський готель у карпатському стилі, тунель, каплички, готель з автономною електростанцією та інші пам’ятки.

Деякі сміливці наважуються зробити селфі поблизу гірського обриву, але це вкрай небезпечно. Достатньо одного помилкового кроку і можна опинитись у пропасті.

Високогірні ділянки дороги знаходяться на висоті понад 2000 метрів над рівнем моря. Тут відсутні дерева. Можна побачити голі скали, які подекуди вкриті мохом.

Найкрасивіша частина – це перші 30 кілометрів, якщо їхали з півночі на південь. Тут можна побачити так звані “рожеві гори”. Частим явищем є туман.

Її було побудовано у 70-ті роки за наказом Ніколае Чаушеску. Основною метою було визначено розвиток туризму, але очевидці запевняли, що головне призначення дороги – військові потреби. Трансфагараш – це понад 6 мільйонів динаміту, а в процесі роботи загинуло 40 людей.

Практика очевидців довела, що на дорозі потрібно бути максимально обережним та уважно слідкувати за швидкістю – якщо не вписатись в поворот, то можна легко впасти у провалля, яке має глибину у сотні метрів.

Нагадуємо, що Трансфагараш входить у десятку найнебезпечніших доріг у світі. 

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.