Четвер, 25 Квітня, 2024

Прикарпатці долучаться до наповнення інтерактивної мапи доріг

Державне агентство Укравтодор, яке контролює стан усіх автомобільних шляхів України, запустило інтерактивну карту, яка працюватиме в онлайн-режимі та допоможе водіям кожного регіону краще орієнтуватися в тому, які ділянки виявляються проблемними. Подробиці далі на frankivsk-future.

Як це працює?

Завдяки інтерактивності такого сервісу на карту одразу в актуальному часі додаються різні позначки – перекриття дороги, ремонті роботи, ДТП, ускладнення руху на певних ділянках, наявність небезпечних об’єктів (ями, тріщини), розташування паркінгів, наслідки негоди тощо. В одному місці планується зібрати усю інформацію стосовно доріг регіону, яка надходить з найрізноманітніших джерел.

Укравтодор уже співпрацює з такими додатками як «Дія», Bolt, Waze, Uber, а також з Гідрометцентром. Але тепер до мапи зможуть додавати свої зауваження і самі водії. Для цього запрацює зручний модуль звернення, де прикарпатці зможуть в реальному часі надсилати повідомлення про стан дороги, проїзної частини, проблемні ділянки.

Будь-яке зауваження надходить до оператора, він його обробляє та додає на мапу. Користувач може переглядати стан виконання заявки та стежити за тим, чи її додали на загальну карту. Таким чином, водії в реальному часі зможуть заповнювати інтерактивну карту та впливати на зручність проїзду.

Покращення стану доріг

Директор ДП «Укрдорзв’язок» Вадим Горюшко пояснює, що такий зворотній зв’язок значно покращить транспортний рух та стан доріг в області. Адже завдяки такому сервісу можна:

  • відстежити в реальному часі перекриття руху на певних ділянках, ремонтні роботи або інші проблеми на дорозі та об’їхати їх, завчасно проклавши найзручніший маршрут;
  • дізнатися про вже відремонтовані ділянки, які стали зручнішими та придатними до користування;
  • водії зможуть дізнатися де є найближчий паркінг та скористатися вільним місцем, щоб не перешкоджати руху транспорту та не порушувати правила дорожнього руху відносно паркування;
  • владні структури тепер будуть активніше стежити за виконанням ремонтних та інших робіт підрядниками та за якістю їх діяльності;
  • швидше реагувати на наявність нових проблем на автошляхах та усувати їх тощо.

До прикладу, водій бачить що на узбіччі накидано багато сміття та його ніхто не прибирає, або деякі ліхтарі перестали освітлювати складну ділянку дороги. Тож з допомогою такого сервісу можна набагато швидше повідомити про це відповідні структури та проблема буде усунена в найкоротший час.

Отже тепер всім автомобілістам доступний зручний сервіс, який в актуальному часі буде відображати стан доріг Прикарпаття, попереджати про проблемні або аварійні ділянки, затори на дорогах, допомагати складати зручніший маршрут та зважувати навіть на погодні умови, які часто погіршують можливість користування дорогами.

Карта Івано-Франківських шляхів доступна за посиланням https://map.ukravtodor.gov.ua/ivano-frankivsk та працює і наповнюється в онлайн-режимі. Короткі та зручні позначки дадуть швидке уявлення про ускладнені та вільні ділянки і зробить рух транспорту по Прикарпаттю зручним і комфортним. Аналогічним чином будуть заповнюватися і карти інших регіонів України, що значно спрощує рух по всій країні навіть для недосвідчених водіїв.

інтерактивна мапа доріг

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.