Четвер, 18 Квітня, 2024

В Івано-Франківську запустили SMS-оплату проїзду в транспорті

В Івано-Франківську відтепер пасажири комунального транспорту можуть розрахуватись за проїзд СМС.

СМС-оплата доступна користувачам 3-х найбільших мобільних операторів. А саме – «Київстар», «Vodafone Україна» та «Lifecell». Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив сьогодні, 3 квітня, очільник міста Руслан Марцінків, інформує Frankivsk-future.

Як йдеться в дописі міського голови, місто разом із комунальним перевізником «Електроавтотранс» поставило перед собою завдання відмовитись від готівкової оплати за проїзд в комунальному транспорті. Відтак ще осінню 2018 року Івано-Франківськ підписав меморандум щодо співпраці з мобільним оператором «Київстар» та став першим містом в Україні, де за проїзд пасажири комунального транспорту мали можливість оплатити проїзд, відправивши sms.

За словами директора по роботі з державними підприємствами «Київстар» Костянтина Вечора, відтоді сервіс SMS-оплати в транспорті впевнено набирає популярності. А пізніше така можливість з’явилась і у містян Вінниці та Львова. І треба сказати, що  дане нововведення мешканці цих міст дуже позитивно оцінили. В найближчому часі оплатити проїзд з мобільного рахунку матимуть можливість також і жителі Житомира.

Оплата послуг за допомогою SMS, як запевняє Костянтин Вечір, є однією з багатьох інновацій компанії «Київстар», які впроваджують по всій містах України. Адже в сучасному світі для людини це шанс «зекономити» свій дорогоцінний час та ресурси та можливість жити в технологічно розвинутих містах, які побудовані за принципом smart-city.

Додамо, що сьогодні в Івано-Франківську презентували послугу SMS-оплати в комунальному транспорті від 3-х операторів мобільного зв’язку. За словами керівника КП «Електроавтотранс» Віталія Голутяка, щоб отримати квиток на проїзд, пасажиру достатньо лишень відправити в СМС спеціальний код та номер маршруту на номер 877 для усіх мобільних операторів. Дійсний такий СМС-квиток 1 годину.

«Раніше ми одні з перших почали також прийом безконтактної банківської картки в тролейбусах. Це стало можливим завдяки компанії Visa, яка за власний рахунок надала потрібне забезпечення. А з червня-місяця цього року перейдемо до електронного квитка в комунальному транспорті», – зауважив мер міста Руслан Марцінків.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.