П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Розпочато будівництво "Малого карпатського кільця"

Приблизно місяць тому жителям Прикарпаття стало відомо про новий проєкт, який обласна влада Івано-Франківська планувала втілити найближчим часом. Цей проєкт має назву “Мале карпатське кільце”. Проте нещодавно стало відомо, що будівництво “кільця” вже розпочато. Далі розповість frankivsk-future.

Про це повідомив Денис Шмигаль, який є головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації, на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі. 

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Денис Шмигаль і Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради, та інші представники з організації проєкту, відвідали невеличке село, що знаходиться Долинському районі. Організатори нового проєкту розглядали село Сенечів, як початок і перспективу для будівництва нової дороги між областями західної України. 

Після поїздки у село Сенечів,  Денис Шмигаль зробив деякі основні висновки про початок реалізації проєкту “Малого карпатського кільця”. Він теж написав про це на своїй сторінці у соціальній мережі. Ось, як приблизно вони звучали:

“Разом з Олександром Ганущином (голова Львівської обласної ради) та з Володимиром Бегою (голова Славської обласної територіальної громади), вони їхали чотири години поганими дорогами, а точніше суцільним бездоріжжям. Поки що, нормальної дороги там зовсім немає”.

Та попри відсутність доріг, тут є свої плюси:

“Під час поїздки організаторів проєкту “Мале карпатське кільце” оточували чудові краєвиди навколишніх сіл”.

“Крім того, жителі села Сенечів справили чудове враження на приїжджих голів. Люди тут дуже приємні. У селі просто вирує життя. Є багато дітей, молоді, так і старших”.

Цікаво, що тут майже жодна хата не покинута.

Хоча дорога була дещо виснажливою, все ж таки вдалось досягнути деяких результатів для того, щоб розпочати реалізацію проєкту.

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації повідомив, що їм вдалося домовитися з долинськими головами, Вигодою Ярославом Наумом і Володимиром Гараздом, про співпрацю над проєктом з відновлення і розбудови дороги за маршрутом “Долина-Вигода-Славське”.

А наступного тижня відбудеться виїзд дорожників та інженерів на місце початку забудови “Малого карпатського кільця”.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.