П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як об'єднають Закарпаття з Львівською та Франківською областями

“Мале карпатське кільце” – саме так називається проект, над яким працює Львівська обласна державна адміністрація. Участь у роботі над проектом беруть Івано-Франківська та Закарпатська обласні державні адміністрації. На сьогоднішній день робота над проектом “Мале карпатське кільце” підходить до завершення. Далі розповість “Франківськ Майбутнього”.

Що передбачає цей проект? Даний проект включає в себе будівництво 100 – кілометрового дорожнього кільця, яке має об’єднати три області (Франківську, Закарпатську та Львівську) і гірськолижні курорти. На певних місцях, зазначених у проекті, дорога вже існує, а на інших потрібно буде побудувати дорогу з самого нуля.

Василь Лозинський, який є Головою Львівської обласної ради поділився, що для реалізації проекту Малого карпатського кільця доведеться виділити 1 мільярд гривень. Проект буде одним із важливих кроків для покращення карпатської інфраструктури. А Дмитро Живицький, заступник міністра розвитку територій і громад розповів, що одним з важливих пріоритетів президента України та Кабінету міністрів є розвиток Карпат. Тому, щоб розпочати будівництво дороги, влітку 2020-го року важливо мати усю необхідну документацію. І якщо нічого не стане на заваді проекту, то Мале карпатське кільце буде збудовано уже через три роки.

Багато компаній зацікавлені в тому, щоб взяти участь в будівництві дороги Малого карпатського  кільця. Серед зацікавлених компаній є ТОВ “ОККО-рітейл”, котра серйозно налаштована почати будівництво нового гірськолижного курорту об’єднаної територіальної громади у Славському. Можливо, через два тижні будуть представлені й інші компанії Івано-Франківської та Закарпатської областей, котрі братимуть участь у будівництві Малого карпатського кільця.

А вже через місяць для учасників даного проекту буде створена спеціальна дорожня карта, в якій зазначатиметься наступне: замовник будівництва, балансоутримувач і той, хто обслуговуватиме дорогу. Правильна організація такого грандіозного проекту планує ретельного обговорення.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.