П’ятниця, 29 Березня, 2024

Водноспортивний комплекс у Коломиї буде за два роки

Водноспортивний комплекс у Коломиї буде за два роки, – про це повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов, який відвідав Коломию у рамках засідання Ради регіонального розвитку. Деталі розповідає Frankivsk-future з посиланням на телеканал НТК.Міністр з міським головою Ігорем Слюзарем відвідали будівельний об’єкт та подивилися як триває робота.

Коломию міністр Ігор Жданов називає містом обласного значення, тому будівництво такого водноспортивного комплексу виправдане та важливе. Цей об’єкт має стати центром спортивного життя не тільки краю, а й усієї України.

Головна мета комплексу – задовольняти звичайні людські потреби у спорті чи плаванні. Водноспортивний комплекс у Коломиї – це найбільший об’єкт, який держава будує за останнє десятиліття. Такі масштабні об’єкти не будуються за рахунок одного джерела фінансування, тому міністр пообіцяв знайти кошти на будівництво у держбюджеті та у Державному фонді регіонального розвитку. Також кошти виділить міська та обласна ради. З держбюджету уже залучити 35 млн гривень. Міський голова Коломиї сподівається, що цих коштів вистачить для початку будівництва, а до кінця року головна будівля комплексу та всі конструкції будуть збудовані.

Під час будівництва з’являються і технічні моменти, які не врахували в проекті, – каже Ігор Слюзар.

Це потребує додаткових витрат і часу. Зокрема, на нульовому рівні, де почали будівництво, виявлено підземні води. Під час геологічних досліджень такого високого рівня грунтових вод не було виявлено. Тому додаткові кошти пішли на будівництво дренажу в котловані басейну.

Роботи по будівництві виконує київська фірма, яка перемогла на тендері. Хоча учасників тендеру було лише двоє, забудівник переміг чесно, – розповідає очільник Коломиї.

Нагадаємо, що у новому комплексі має бути 3 басейни: 25-ти метровий на 6 доріжок просто неба та невеликий для плавання на байдарках. Також тут будуть зали для боротьби та боксу, тренажерний зал, універсальна ігрова зала з трибунами для глядачів. У плані передбачено тенісні корти та конференц-приміщення.
 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.