Четвер, 28 Березня, 2024

На Франківщині чоловік винайшов новий спосіб пересування

Житель села Ільці Верховинського району зробив пристрій схожий на винахід Леонардо да Вінчі. Повідомляє «Frankivsk-future».

Володимир Яковенко змайстрував собі крила. Свій винахід він назвав махоліт. Летальний апарат зовні нагадує прилад, який винайшов пів тисячі років тому відомий винахідник. Житель Франківщини мріє, щоб його пристрій став новим способом пересування для людей та з часом витіснив з повсякденного життя автомобілі.

Володимир Яковенко народився в Білорусі. В Україну він приїхав на навчання, де опановував професію столяра. Україна настільки захопила хлопця, що він вирішив залишитися тут назавжди.

Житель Франківщини займається малювання картин, які він продає. Малювання є основним способом його заробітку. Проте, за словами митця, це лише хоббі. 

Махоліт – новий спосіб пересування

Головною справою життя Володимира Яковенка є створення махоліту – пристрою, над яким він працює 30 років. За допомогою апарату людина зможе здійнятися в небо. Досягнути результату вдасться завдяки помахам крил. 

Щоправда, довгий час чоловікові не вдавалося успішно випробувати свій пристрій. Вперше він зміг здійнятися в небо сім років тому, однак політ тривав лише декілька секунд. За цей час вдалося подолати відстань – 6 метрів.

На жаль, махоліт поки що не може літати як птах. Зараз пристрій весь час знаходиться в старому сараї, де Володимир Яковенко працює над його вдосконаленням кожного дня.

махоліт

Усі деталі пристрою житель Франківщини зібрав своїми руками з підручних матеріалів. За словами винахідника, коли йому вдасться зібрати ідеальний махоліт, він помилується рідними краєвидами з висоти пташиного польоту. Після цього чоловік планує продати свій винахід.

Ідея махоліту Леонардо да Вінчі

З давніх часів люди намагалися знайти спосіб як застосувати фізичну силу і при цьому повторювати рухи комах та птахів. Найбільше наблизився до цієї мети відомий італійський живописець та науковець епохи Відродження Леонардо да Вінчі.

Винахідник давно цікавився польотами. Під час проживання в Мілані він робив багато малюнків та детально вивчав літальний механізм птахів і кажанів. Окрім цього він проводив досліди, проте всі вони були невдалими. Одним з найвідоміших його винаходів є моноліт. Він завжди хотів зробити пристрій, який дозволить літати за допомогою крил. Ідею науковець взяв з відомої легенди про Ікара та Дедала.

Однак, згодом Леонардо да Вінчі пішов ще далі і почав роботу над літальним апаратом, який дозволить людині вільно керувати ним. Фактично італійський винахідних працював над прототипом аероплану. Але, щоб досягнути успішного результату у випробуваннях, винахіднику не вистачило лише мотору.

Леонардо да Вінчі розробляв апарат вертикального зльоту і посадки. На вертикальному «ornitottero» винахідник планував встановити сходи з втяжною системою. Він вважав, що потрібно злітати з площини і сходи мали слугувати своєрідними «ногами». Приземлитися мали б за допомогою гачків, які кріпилися до сходів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.