Четвер, 25 Квітня, 2024

Наскільки Івано-Франківськ доступний для людей з обмеженими фізичними можливостями

Нещодавно в Івано-Франківську було проаналізовано наскільки доступна місцева інфраструктура для людей з обмеженими фізичними можливостями, пише Франківськ Майбутнього

Місця для паркування 

З’ясувалось, що в центрі міста для паркування транспортних засобів інвалідів, відведено близько десять відсотків. Враховувати такі місця для паркування особливо важливо при здійсені великих ремонтів та реконструкцій доріг міста і області. 

Заходи, які впроваджують 

Віталій Царьов,  який є тимчасово виконує обов’язки начальника відділу безпеки дорожнього руху обласного управління патрульної поліції, згадав деякі вимоги і заходи, що здійснюються під час великих ремонтних робіт доріг в Івано-Франківську та області. Він згадав, що особливу увагу приділяють тому, аби пішохідні переходи, з’їзди, пандуси були доступні для усіх людей і особливо для маломобільного населення Івано-Франківська. Ці норми також застосовують при роботі на території торгового центру.  

Світлофори

1

Крім того, коли світлофори здають в експлуатацію, враховують присутність звукових сигналів. Тому на місце старих світлофорних споруд встановлюють нові, “розумні” світлофори. 

Безпечність місць

Начальник відділу ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг, з організації та безпеки дорожнього руху в Івано-Франківській області, Ігор Щерба особливо наголошував на безпечності транспортних місць відведених для людей з особливими фізичними потребами. Він пояснює, що ще до початку ремонту, при створенні проекту, враховують заходи, які допомагають дотримуватися усіх норм доступності. До цього належать мости та транспортні зупинки. До прикладу, нові пішохідні доріжки, які ремонтують чи встановлюють, мають мати ширину одного метра (і більше), для того, щоб коляска могла вільно і спокійно їхати. 

Дмитро Романюк, заступник голови державної обласної адміністрації, згадував, що згідно зі “Стратегією розвитку Івано-Франківщини з 2021 по 2027 роки” одним із головних пунктів є зменшення усіх можливих бар’єрів руху людей з інвалідністю. 

“Чиновник у візку” 

Також перевіряються автобуси для того, щоб ними було легко користуватися людям з обмеженими фізичними можливостями. Незабаром половина транспортних засобів міста буде пристосована до перевезення колясок.
Міський голова, Руслан Марцинків влаштує перевірку багатьох важливих закладів нашого міста, щоб перевірити їхню доступність і пристосованість на практиці. Пройде так звана акція “Чиновник у візку”, де кожен чиновник міста буде посаджений в інвалідний візок і перевірить доступність місць закладу, а також відчує потреби людей з особливими фізичними потребами.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.