П’ятниця, 29 Березня, 2024

Скільки коштує освітити Франківську Телевежу?

Дехто називає її Ейфеловою вежею Івано-Франківську, а для когось – це просто візитна карточка нашого міста. Телевезійна вежа стала туристичною принадою міста після того, як її уперше освітили різними кольорами. Перша спроба відбулася у 2015-му році, а в лютому місяці 2016-го року вежа засяяла на усю свою висоту. Тепер кожен вечір око франківців милує чудовий орієнтир. Далі розповість про це “Франківськ Майбутнього”.

Влітку освітлення вежі вмикалося приблизно в одинадцятій годині вечора і світило до шостої години ранку. А у холоднішу пору, коли перевели час назад і на вулиці швидше темнішає, телевежа починає сяяти майже з четвертої години дня і аж до самого зимового світанку.

Чимало мешканців Івано-Франківська цікавляться скільки ж коштує освітлення такої великої вежі? Раніше про це мало що говорили. Адже вартість підсвічування мінялася, залежно від пори дня і року. Проте тепер стало відомо в скільки гривень обходиться підсвічування телевежі для місцевої влади. Сума становить 80 тисяч гривень у рік. Крім того, її потрібно утримувати. Час від часу телевежа потребує технічного обслуговування.

Дехто вважає, що це цього не варте, пояснюючи тим, що в Івано-Франківську існують більш важливіші і нагальні проблеми, які потребують фінансування. Але багато мешканців і гостей міста вважають, що таке підсвічування телевежі робить Івано-Франківськ більш сучасним і комфортним містом для проживання і відпочинку. Крім того, телевезійну вежу видно не тільки в центрі міста, а й з інших точок і висот. Наприклад, вона чудово дивиться своїми різнобарвними сяйвами з висоти Вовчинецьких гір, особливо вночі.

Телевезійна вежа є одною зі старих споруд Івано-Франківська. Її побудували ще у 1965 році. Довжина вежі сягає близько 195-ти метрів, а важить вона аж 350 тон. Телевезійну вежу можна побачити з Богоридчанського, Галицького в’їзду до Івано-Франківська.

Телевізійна вежа стала ще одною прикрасою вечірнього Івано-Франківська. До того, як вона засяяла, у місті вже освітити багато інших визначних історичних пам’яток і будівель. Серед них визначеними є: міська Ратуша, Білий Дім, приміщення корпусу медичного університету та інші центральні вулиці Івано-Франківська. В такому сучасному, освітленому вечірньому місті просто хочеться спокійно прогулятися, а не сидіти вдома!

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.