Субота, 27 Квітня, 2024

На Прикарпатті втретє пройде Фестиваль українського кіно

Цьогоріч Карпатський регіон вже третій раз організовує Дні українського кіно. Жителі Карпат матимуть змогу переглянути відомі кінострічки безкоштовно. Фестиваль завітає в такі населені пункти, як Верховина, Косів та Снятин і триватиме кілька днів з 23 по 25 грудня 2018 року, повідомляє frankivsk-future з посиланням на Репортер.

На екрани вийдуть стрічки під назвою «Дике поле», «Скажене весілля», «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» та «Легенда Карпат». Глядачі також матимуть можливість поспілкуватись особисто із продюсерами кінострічок. Спеціально запрошеним гостем буде Олег Москаленко, головний актор кінострічки «Дике поле». Він розповість про усі моменти закулісся та вплив акторського мистецтва на його життя.

Засновниками даного проекту є Микола Княжицький – керівник Комітету з питань культури та депутат України, а також МКФ «Молодість» та громадська організація «Всеукраїнський демократичний форум». Фестиваль організовують в рамках діяльності Міністерства інформаційної політики та Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Український телеканал «Еспресо» виступить інформаційним партнером.

Варто зазначити, що минулорічний фестиваль кіно у Верховині започаткував показ українських кінострічок у населених пунктах, в яких немає власного кінотеатру. Вітчизняні фільми з шаленим успіхом вийшли на екрани кінотеатрів всієї України та Європи, а також стали призерами світових нагород. Оскільки в віддалених населених пунктах та маленьких селищах кіноіндустрія недостатньо розвинута, для міської влади є важливим забезпечення даних пунктів сучасним обладнанням для перегляду кіно по всій Україні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.