Вівторок, 23 Квітня, 2024

"Віддалений гавкіт собак": в Івано-Франківську презентують фільм про війну

В Івано-Франківську проходить Мандрівний фестиваль документальних фільмів про права людини. За його підтримки мешканцям міста презентують кінострічку про нелегке життя людей на лінії розмежування під назвою «Віддалений гавкіт собак». За створення фільму відповідав режисер з Данії Сімон Леренг Вільмонт, повідомляє frankivsk-future.

За сюжетом фільм описує життя малолітнього хлопчика Олега та його бабусі на лінії фронту. Бабуся і внук проживають в Донецькій області в маленькому селищі Гнутове. Війна застала людей ще кілька років назад. Хлопчик розповідає, що вони опинились між двох вогнів. Повсюди лунали вибухи та було чути свист від снарядів, які пролітали прямо над головами. Внаслідок воєнних атак в селі було знищено кілька хатинок і в результаті село залишилось безлюдним.

На питання «чому Олег не хоче поїхати», відповідає, що в нього тут бабуся, стосунки з якою стали ще міцнішими з початком війни. Хлопець зі смутком згадує, коли в село прийшли солдати, то люди пішли.

Сюжетом фільму автор намагається донести українському народові наскільки вразливими стають відносини між близькими людьми та як їх зближує єдине бажання – вижити. Як просте безтурботне життя хлопчака переплітається з боротьбою за спокій та небезпечними викликами, які спричинила війна.

Нагадаємо, що режисер фільму Сімон Леренг Вільмонт родом з Данії та має за плечима освіту в кіноіндустрії за спеціальністю «Режисер документального кіно». Його фільм «Віддалений гавкіт собак» потрапив до конкурсної програми в Амстердамі.

Показ фільму заплановано 17 грудня о 18.00 год в місцевому закладі Urban Space. Вхід – абсолютно безкоштовний, тому чекаємо всіх охочих долучитись до перегляду кінострічки та пройнятись нелегкою долею героїв.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.