П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Скільки мільйонів витратила міська влада на ремонт озера Івано-Франківська?

Реконструкція міського озера в місті Івано-Франківську активно продовжується. Кілька років тому влада вирішила змінити наше озеро та територію навколо нього і зробити його дуже красивим та сучасним. Оскільки це дуже масштабний та серйозний проект, то не раз виникали причини його призупинити та відкласти. Але всі труднощі ми подолали і вони вже позаду, тож робота відновилася і іде повним ходом. На даний момент ремонтні роботи не закінчуються, а влада та департамент продовжують виділяти кошти на робочих та матеріали, повідомляє Франківськ Майбутнього.

Загальна реконструкція території

Цього разу вирішили красиво підсвітити пірси. Додаткове освітлення збираються розмістити на центральному майданчику та ще на головній сцені, а також поряд з човниковою станцією і на деяких пірсах. Таким чином освітлення зробить територію поряд з озером більш привабливою та красивою, і це буде дуже гарно виглядати, особливо вечорами, коли багато людей вибирається на прогулянку, щоб відпочити та подихати свіжим повітрям.

На цю справу збираються виділити близько двох з половиною мільйонів гривень, а саме 2 446 682 гривні.

Коли було прийнято рішення реставрувати міське озеро всі чудово розуміли, що задоволення це не з дешевих, і на це доведеться знайти і виділити досить багато грошей. Ще у 2019 році було виділено на його ремонт більш як 32 мільйони гривень. Ці гроші було витрачено на різні потреби, а роботу виконували різні підрядні компанії.

Наприклад, дві з них зайнялися відновленням тротуарів навколо озера, які давно вже були потріскані від коріння дерев та потребували реконструкції. Зараз же на території озера вистелена гарна сучасна плитка. За це заплатили в сумі приблизно 12 390 000 гривень. Ще більше п’яти мільйонів гривень пішло на асфальтування доріг. Було прокладено зручну бігову та велосипедну доріжку. Все виглядає компактно та комфортно. На заміну загального освітлення на озері виділили майже понад дев’ять мільйонів. Також приблизно 3 з половиною мільйони пішло на оглядовий майданчик та човникову станцію. Ну і на кінець, відремонтували сходи, пірси та інші елементи на озері, що обійшлося в 1,7 мільйонів.

ремонт озера

Додаткові оновлення

Під час цього територію частково озеленили і поставили нові зручні лавочки та урни поряд з ними, щоб люди викидали сміття туди, а не в озеро чи на землю, проте деякі і надалі продовжують це робити. Почали також викладати газони та висаджувати дерева, адже озеро має бути не тільки сучасним і комфортним, але й зеленим та природнім.

До всього додалося оновлення станції для «моржів» та повна реставрація старого пірсу, а ще облаштування скейт-парку. За минулий рік було зроблено дуже багато та витрачено багато коштів на це, але це все було зроблено для того, щоб людям хотілося відпочивати на озері та було комфортно, а туристи хотіли його відвідати як одну із пам’яток нашого міста.

Які плани на 2020 рік?

Та на цьому ще не кінець. В цьому році роботи продовжились, і, як повідомили в департаменті на початку 2020 року, на їх закінчення треба ще близько 30-35 мільйонів як мінімум, а то й більше, якщо влада змінить своє рішення та придумає ще щось. На цей рік залишили такі завдання як робота з пірсами, подальше озеленення території та установлення додаткових лавочок і урн. Щось уже встигли зробити, щось ще ні, місцями виникли проблеми, але їх вирішують.

Загалом на ремонт міського озера було виділено вже близько 70 мільйонів гривень, що, звісно ж, немало. Але, коли роботи нарешті завершаться, озеро ми просто не впізнаємо.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.