Четвер, 25 Квітня, 2024

Провальний тендер. Чому ніхто не хоче мати справу з франківською владою?

Нещодавно був оголошений тендер на закупівлю вуличних меблів, а точніше лавочок для міського озера, що планують встановити в відпочинковій зоні. Проте тендер провалився, закупівля не відбулася та жоден підприємець не побажав взяти участь у ньому, пише Франківськ Майбутнього.

Не дивлячись на те, що влада мала закупити 26 об’єктів та планувалось витратити щонайменше сім тисяч гривень на кожну одиницю, проектом не зацікавились місцеві виробники вуличних меблів. Чому так, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Юрій Чабан, який пропонував раніше зробити такі лавочки для озера навіть по меншій вартості. Проте і він не взяв участі у тендері.

Варто зрозуміти, як відбувається подібне замовлення з боку франківської влади. Вони не роблять жодних авансів, лиш підписують договір на роботи. Ти мусиш, як власник підприємства, за свій кошт вкласти щонайменше сто тисяч гривень, закупити матеріал, виконати замовлення. Проте обігові кошти повернуться не скоро і ніхто не дає гарантій, що тобі заплатять. Так, за попередні замовлення від франківської влади Юрій Чабан ще не отримав заборгованих 600 000 гривень. А це немаленька сума, яка могла би служити підприємцю для розвитку та здійснення наступних планів.

Тож наші місцеві виробники швидше будуть працювати з іншими замовниками, з сусідніх областей, навіть зі східними, лиш не з прикарпатськими чиновниками, оскільки грошей від них навіть не очікують.

Згідно з планом, закупівля лавочок для міського озера та інший капітальний ремонт відпочинкової зони мав відбутися ще цього року. В ідеалі влада запланувала закінчити усі роботи до кінця літнього сезону. Та сам товар у вигляді вуличних меблів, згідно тендеру, мав бути зроблений та доставлений до кінця серпня. А обрати підприємця і закупити необхідний матеріал треба було ще станом на 6 червня. Проте, як видно на сайті Держзакупівлі, на тендер немає жодного претендента, жодної заявки на виконання робіт.

Фото взято з «Галки».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.