Субота, 20 Квітня, 2024

В січні в Івано-Франківських маршрутах буде можливість розрахуватись карткою

Вже з наступного року мешканці Івано-Франківська зможуть оплачувати проїзд в комунальному транспорті за допомогою банківської картки. Про наступне нововведення повідомляє Віталій Голутяк, керівник підприємства «Електроавтотранс».

“Стаціонарні валідатори надійдуть на підприємство в кінці грудня і після перевірки їх встановлюватимуть у транспорті”, – додає Віталій.

Їх плануюють встановити після 2 місяців після отримання. У жовтні Івано-Франківська міська рада підписала договір про співробітництво з платіжною системою Visa щодо запровадження безконтактної оплати проїзду в комунальному транспорті. Оплата карткою суттєво зменшить обіг готівки у транспорті. Систему планують запустити до початку літа 2019 року. Стандартні способи оплати проїзду, які є на даний час, залишаться і в подальшому, повідомляє frankivsk-future.

Нагадаємо, що в січні понад 2 десятки комунальних транспортних засобів виїдуть на дороги Франківська. Віталій Голутяк запевняє, що до кінця року місто поповниться новими комунальними автобусами.

“До середини січня на вулицях міста буде 24 комунальні автобуси. Також управлінням транспорту і зв’язку оголошено тендер на закупівлю спарених тролейбусів, які були у використанні. Перші тролейбуси  очікуються до кінця року”,- сказав Голутяк.

До кінця листопада планують оформити 10 тисяч карток для оплати проїзду. Окрім цього, Віталій повідомляє, що майже тисяча франківців використали послугу електронного квитка.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.