Четвер, 25 Квітня, 2024

Ремонтні та комунальні роботи на Прикарпатті тривають

Не дивлячись на карантин, в Івано-Франківську та по області тривають ремонтні роботи. Таке розпорядження надала міська рада, оскільки епідемія може тривати дуже довго, а проводити поточну роботу на відкритих ділянках необхідно згідно плану, на що з міського та обласного бюджетів уже виділені кошти. Подробиці далі на frankivsk-future.

Ремонт доріг

Як повідомлялось раніше, цього року в планах є відремонтувати більшість доріг обласного та державного значення. Та поки триває весняно-літній період можна впритул зайнятися виконанням запланованого.

З огляду на карантинні обмеження в «Муніципальній дорожній компанії» наразі задіяні тільки 70% працівників та під час роботи вони використовують засоби індивідуального заходу. З іншого боку, відсутність великої кількості людей та машин на дорогах створює зручну можливість для поточних ремонтних робіт, оскільки немає проблеми напруженого трафіку на окремих ділянках.

Цього тижня відбувається капітальний ремонт дороги:

  • між населеними пунктами Чернівці та Криворівня, на що витрачено з держбюджету близько 96 мільйонів гривень;
  • Р-24 Татарів-Кам’янець-Подільський, на що виділили вже 132 мільйони, але роботи потребують додаткових вкладень;
  • будівництво моста в населеному пункті Боднарів.

ремонтні та комунальні роботи на прикарпатті тривають

Поточний ремонт в обласному центрі

Безпосередньо в Івано-Франківську виконують ямковий та інший ремонт доріг та вулиць. Так, цього та наступного тижня планують відновити дорожнє полотно на Шпитальній, Мазепи та Івасюка. На деяких ділянках уже зрізаний верхній шар асфальту. Подекуди ремонтні роботи відбуваються простіше – латають ями.

Для цього використовують сучасні технології та спеціальну емульсію з гранітним відсівом. Такий метод обрали заради економії коштів, хоча є побоювання, що якість ремонту виявиться під сумнівом. Оскільки серед працівників комунального підприємства немає хворих, то усі роботи відбуваються згідно запланованого графіку. При дотриманні певних обмежень та карантинних умов комунальники мають закінчити усе в короткі терміни.

Інші роботи

Також з 27 квітня розпочинаються будівельні роботи компанією «Карпатибудпроект». Підприємство виграло тендер на проведення реконструкції дворової господарсько-побутової та дощової каналізації, що знаходиться на вулиці Хіміків. Фінансування даного проекту відбувається за рахунок Обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

У Снятині ремонтують тротуар на вулиці Стуса. Ця ділянка вже давно підлягала ремонту та всі роботи були заплановані ще у 2016 році. Капітальний ремонт по заміні полотна уже розпочався.

А у Татарові вздовж річки Прут очистили берег від сміття. В даному випадку до робіт були залучені не тільки комунальники, але й усі небайдужі та охочі допомогти. Щовесни подібні дії допомагають навести лад та чистоту на вільних екологічних ділянках. За зиму тут назбиралося два причепи сміття! Тож місцевих жителів та гостей Прикарпаття закликають завжди прибирати за собою, адже наступного разу ви захочете приїхати у чисте та приємне місце. Та поки триває карантин, кожен може вийти з дому та прибрати придорожню чи іншу ділянку поблизу свого місця проживання та зробити наш регіон чистим та красивим.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.